Primăria Sectorului 4 anunță construirea unei secții moderne pentru tratarea marilor arși

Primăria Sectorului 4 anunță construirea unei secții moderne pentru tratarea marilor arși
Primăria Sectorului 4 anunță construirea unei secții moderne pentru tratarea marilor arși
21 februarie 2020, 15:49

„Special reconfigurată pentru asigurarea tuturor funcțiunilor medicale, în condiții de maximă siguranță, secția va cuprinde două săli de operație, politraumă și chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spații de sterilizare precum și trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generație și în care pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați la cele mai înalte standarde. Totodată, va fi amenajată și o sală de operații pentru urgențe, care va putea fi utilizată și de alte specialități, în funcție de necesitate”, conform unui comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Conform sursei citate, valoarea totală a investiției Primăriei Sectorului 4 în această Unitatea Funcțională pentru Arsuri este de 3,8 milioane de lei, fără TVA.

„La finalizarea lucrărilor (estimate a fi realizate în 12 luni de la ordinul de începere, dat în luna decembrie a anului trecut) va putea îndeplini toate cerințele necesare conform celor mai recente standarde internaționale de calitate a actului medical. Din această sumă, aproximativ 1.000.000 de lei reprezintă valoarea utilajelor și echipamentelor tehnologice de ultimă generație (spre exemplu, o centrală tratare aer igienică, în valoare de aproximativ 450.000 de lei)”, menționează primăria.

Totodată, sălile de operații vor avea pereți și tavane din inox, toate suprafețele urmând a fi realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuși din ioni de argint, eficienți împotriva celor mai periculoase și răspândite tipuri de bacterii. Mai mult, rezervele vor avea pereți vitrați, care să permită controlul vizual al pacienților.

„Pentru menținerea condițiilor maxime de igienă, se va realiza un sistem de control acces, cu scopul reducerii traficului non-steril pe suprafața secției precum și un sistem modern de detecție a incendiilor. Acesta va presupune montarea unei centrale de detecție moderne precum și suplimentarea detectorilor de incendiu. În noua secție va lucra personal medical dedicat, iar dotarea acesteia cu aparatură, în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro, este asigurată printr-un contract al Ministerului Sănătății cu Banca Mondială. Dotările vor include diferite tipuri de echipamente (paturi, monitoare, ventilatoare, ecografe, modele de infuzie/perfuzie) precum și un Laser Dopler pentru diagnosticarea în profunzime a arsurilor”, conform sursei menționate anterior.

Sursa: Mediafax

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite