Primăria Sectorului 4, acuzată de Poliția locală București că a construit ilegal o școală în curtea unei alte instituții de învățământ monument istoric

Primăria Sectorului 4 este acuzată de Poliția locală a Municipiului București că a construit fără autorizație o clădire modulară în curtea unei școli monument istoric. Primăria se apără și anunță că a dat Poliția locală a Capitalei în judecată. Poliția a transmis că a sesizat Parchetul.

17 August 2021, 21:07 (actualizat 17 August 2021, 21:12) |

Clădirea modulară despre care Poliția Locală a Municipiului București spune că a fost construită ilegal de Primăria Sectorului 4 se află chiar în curtea unui monument istoric - Școala “Ienăchiţă Văcărescu”, prima școală laică din București, dată în folosință în timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: "Poliția Locală a Municipiului București a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 să identifice persoanele care se fac vinovate, să desființeze lucrările care au fost executate ilegal și, nu în ultimul rând, să aducă imobilul la starea inițială".

În clădirea modulară funcționează tot o școală - "Colegiul Național Mihai Eminescu" - inaugurată în septembrie, anul trecut. Zona este una protejată, iar cei care locuiesc aici sunt nemulțumiți de felul în care arată.

Alexandru Pânișoară, președinte Asociația pentru Dreptul Urbanismului: "Construcția de acolo, așa cum arată ea și așa cum a fost realizată, în mod evident, nu respectă nici elementele urbanistice pentru zona construită protejată. Ea este oricum o agresiune, atât în ceea ce privește zona construită protejată, cât și monumentul în sine".

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Sectorului 4 arată că are toate documentele și autorizațiile necesare pentru construcție.

Primăria de sector a dat în judecată Poliția locală pentru "abuz și inducere în eroare a copiilor și cetățenilor din Sectorul 4".

RĂSPUNS PRIMĂRIA SECTOR 4: "Construcția modulară provizorie amenajată în curtea Școlii Ienăchiță Văcărescu deține toate documentele și autorizațiile necesare și funcționează legal. Primăria Sectorului 4 a dat în judecată Poliția Locală București pentru abuz și inducerea în eroare a copiilor și cetățenilor din sectorul 4. Prioritatea Primăriei Sectorului 4 este aceea de a investi în infrastructura educațională, în siguranța copiilor și a cadrelor didactice. "

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI