Primăria Sectorului 4, acuzată de Poliția locală București că a construit ilegal o școală în curtea unei alte instituții de învățământ monument istoric

17 august 2021, 21:07

Clădirea modulară despre care Poliția Locală a Municipiului București spune că a fost construită ilegal de Primăria Sectorului 4 se află chiar în curtea unui monument istoric – Școala “Ienăchiţă Văcărescu”, prima școală laică din București, dată în folosință în timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR:Poliția Locală a Municipiului București a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 să identifice persoanele care se fac vinovate, să desființeze lucrările care au fost executate ilegal și, nu în ultimul rând, să aducă imobilul la starea inițială„.

În clădirea modulară funcționează tot o școală – „Colegiul Național Mihai Eminescu” – inaugurată în septembrie, anul trecut. Zona este una protejată, iar cei care locuiesc aici sunt nemulțumiți de felul în care arată.

Alexandru Pânișoară, președinte Asociația pentru Dreptul Urbanismului: „Construcția de acolo, așa cum arată ea și așa cum a fost realizată, în mod evident, nu respectă nici elementele urbanistice pentru zona construită protejată. Ea este oricum o agresiune, atât în ceea ce privește zona construită protejată, cât și monumentul în sine„.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Sectorului 4 arată că are toate documentele și autorizațiile necesare pentru construcție.

Primăria de sector a dat în judecată Poliția locală pentru „abuz și inducere în eroare a copiilor și cetățenilor din Sectorul 4”.

RĂSPUNS PRIMĂRIA SECTOR 4: „Construcția modulară provizorie amenajată în curtea Școlii Ienăchiță Văcărescu deține toate documentele și autorizațiile necesare și funcționează legal. Primăria Sectorului 4 a dat în judecată Poliția Locală București pentru abuz și inducerea în eroare a copiilor și cetățenilor din sectorul 4. Prioritatea Primăriei Sectorului 4 este aceea de a investi în infrastructura educațională, în siguranța copiilor și a cadrelor didactice. „

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite