Primăria promite că podul Ciurel va fi gata la sfârşitul acestui an

20 noiembrie 2019, 19:54

Podul Ciurel, gândit ca un proiect de infrastructură care să decongestioneze traficul din cartierul Militari al Capitalei a primit zilele acestea primul strat de asfalt. La nouă ani de la debutul proiectului. Lucrările avansează greu, dar reprezentanţii primăriei Capitalei spun că tronsonul va fi gata până la sfârşitul acestui an. Şoferii nu mai speră că lucrările se vor încheia curând.

Între timp, dimineaţa şi seara, traficul în zonă este un coşmar.

Nodul Virtuţii este însă doar o etapă a proiectului Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti Piteşti. Podul e prima secţiune, a doua presupune drum până în Centura Capitalei, iar de acolo conexiune cu Autostrada A1. Chiar dacă podul de la Ciurel ar fi gata până la sfârşitul acestui an, tronsonul nu ar fi oricum de folos pentruu că maşinile au unde să coboare de pe pod.

Reprezentanţii primăriei Capitalei nu au răspuns încă solicitării noastre legate de evoluţia acestui proiect de infrastructură.

Podul Ciurel nu este singurul exemplu de AŞA NU. În alt colţ al Bucureştiului, la Nicolae Grigorescu, un alt pasaj aproape finalizat nu poate fi folosit. După construcţia lui s-a constatat că podul este mult prea apropiat de liniile de înaltă tensiune.

În urma unei licitaţii făcute de Transelectrica a fost desemnată o firmă care să se ocupe de înălţarea cablurilor. Lucrările sunt în execuţie şi vor fi finalizate la sfârşitul acestui an.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite