Primăria Generală va demara procedura de achiziție a 100 de ambulanțe

21 septembrie 2017, 12:52

„Aceste 100 de ambulanțe sunt necesare deoarece actualul parc de intervenție al SABIF conține 108 ambulanțe, dintre care aproape 70 sunt depășite din punct de vedere tehnic. Din discuția cu doamna Alis Grasu (managerul SABIF — n.r.) am înțeles că sunt — de foarte multe ori și medicii, și asistentele acționează eroic — probleme în ceea ce privește mașinile de ambulanță dotate corespunzător cu care să se ajungă la pacienți”, a spus edilul.

Potrivit acesteia, cele 100 de ambulanțe costă 8,5 milioane de euro.

„Suma totală pentru achiziția celor 100 de ambulanțe este de 8,5 milioane de euro. 4,6 milioane de euro din această sumă vor proveni din dividendele pe care le are de încasat Primăria Generală de la Apa Nova, pachetul pe care îl deține Municipalitatea de 16,31%, iar restul de sumă va fi acoperită din bugetul local. Consider că nu este o cheltuială, ci o investiție în sănătatea bucureștenilor și a ilfovenilor”, a mai spus Firea.

Toate cele 100 de ambulanțe vor rămâne în proprietatea Municipiului București și vor fi date în folosință printr-un contract de comodat SABIF.

„În prima ședință de Consiliu General de săptămâna viitoare, acest proiect va fi supus dezbaterii și aprobării consilierilor generali. Sunt convinsă sau sper, cel puțin, că cei mai mulți consilieri, dacă se poate chiar toți, indiferent de culoarea politică, vor aproba acest proiect. (…) Și urmând procedura de achiziție, în scurt timp”, a adăugat primarul.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a înregistrat peste 470.000 de solicitări în ultimele 12 luni iar mașinile de intervenție au parcurs într-un an de 15 ori distanța de la Pământ la Lună, a declarat, joi, într-o conferință de presă, managerul instituției, Alis Grasu.

„Este bine de știut că SABIF are o activitate foarte susținută, destul de grea. În ultimele 12 luni s-au efectuat peste 470.000 de solicitări la nivelul regiunii București-Ilfov. Dintre acestea, peste 60% au fost urgențe de cod roșu și cod galben. Ca număr de kilometri parcurși — ambulanțele SABIF au parcurs într-un an de 15 ori distanța de la Pământ la Lună și de 124 de ori înconjurul Pământului pe la Ecuator”, a spus Grasu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite