Primăria Capitalei vrea să relocheze trei spitale aflate în subordine, din cauza infecțiilor

14 decembrie 2018, 21:13

A fost nevoie ca 45 de copii născuți în Maternitatea Giulești să se infecteze cu stafilococ auriu, pentru ca autoritățile să ia atitudine.

Spitalul a fost închis pentru dezinfecție, curățenie, iar personalul a fost testat. Măsurile sunt însă insuficiente. Sistemul are nevoie de schimbări drastice.

Perioada de timp e insuficientă, spun specialiștii arhitecți care se ocupă cu astfel de proiecte. Pentru ca lucrările să bine făcute este nevoie de cel puțin doi ani.

Planurile de reorganizare vizează trei spitale aflate în subrodinea Municipalității.

Pentru relocarea Maternității Giulești, misiunea Primăriei Capitalei este să găsească un imobil de minim 14 mii de metri pătrați. Altă clădire de peste 5000 de metri pătrați este necesară pentru relocarea unei părți a Maternității Cantacuzino și un spațiu de aproximativ 4.500 de metri pătrați pentru Spitalul de Chirurgie Oro-maxilo-facială Dan Theodorescu.

Lista spitalelor din Capitală care ar trebui relocate este însă mai lungă. Multe funcționează în spații construite acum 50-60 de ani, care nu mai fac față cerințelor de igienă. Așa am ajuns să trimitem în străinătate pacienți infectați cu diverși germeni extrem de periculoși.

Statistica arată că 1.000 de români mor, în fiecare an, din cauza bacteriilor din spitale.

Însă, în rapoartele oficiale, România are unele dintre cele mai curate spitale din Europa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă