Primăria Capitalei vrea să reabiliteze Parcul Carol I

Parcul Carol
Parcul Carol
26 august 2022, 09:09

Documentaţia de avizare a lucrărilor de reabilitare peisagistică prevede o investiţie totală de 47.627.248 lei, TVA inclus. Durata de realizare este estimată la 36 de luni.

Potrivit referatului de aprobare, parcul cu o suprafaţă totală de 293.702 metri pătraţi este înscris în Lista Monumentelor Istorice 2015 Bucureşti, iar terenul este administrat de ALPAB.

„Intervenţiile şi folosinţa Parcului Carol I vor trebui corelate cu statutul de monument istoric al imobilului şi evoluţia sa compoziţională, în integralitatea tuturor elementelor care îl alcătuiesc, principale şi auxiliare. Cu alte cuvinte, toate obiectivele şi obiectele aflate în cadrul acestui ansamblu sunt sub incidenţa de protecţie dată de Legea 422/2001 şi trebuie tratate cu atenţie
pentru a aduce un aport echilibrat în cadrul parcului”
, se explică în document.

Obiectivele intervenţiei sunt revitalizarea şi refacerea fondului dendrologic şi a spaţiilor verzi; reabilitarea aleilor şi împrejurimilor; reabilitarea instalaţiilor şi a reţelelor de iluminat; restaurarea, reorganizarea şi înlocuirea mobilierului urban, a locurilor de joacă şi a terenului de sport; reabilitarea şi restaurarea construcţiilor care sunt în administrarea ALPAB.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite