Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze un centru pentru persoane vârstnice, cu finanţare PNRR

Nicușor Dan
Nicușor Dan
31 mai 2023, 14:44

În ultima şedinţă a Consiliului General al Capitalei a fost aprobată depunerea solicitării de finanţare PNRR pentru construirea, echiparea, operaţionalizarea şi funcţionarea unor astfel de servicii sociale.

Centrul va fi situat într-un imobil de pe Calea Şerban Vodă nr. 164-168, aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă a Municipiului Bucureşti şi va avea o capacitate de cel puţin 100 de persoane, dintre care 60 în cadrul centrului de zi şi 40 în cadrul serviciilor de îngrijire la domiciliu acordate de echipe mobile.

„Beneficiarii direcţi vor fi persoane vârstnice aflate în situaţii de risc social, care au nevoie de îngrijire de lungă durată. La centru vor exista şi sesiuni de instruire la care persoanele vârstnice se pot înscrie în funcţie de dorinţe: tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, dezvoltarea culturii antreprenoriale, cunoştinţe în domeniul sănătăţii şi privind gestionarea veniturilor proprii, promovarea unui stil de viaţă sănătos. Vor fi şi programe de instruire a aparţinătorilor persoanelor vârstnice, care vor fi învăţaţi cum să-şi îngrijească seniorii, precum şi de mentorat, prin care beneficiarii vor deveni mentori pentru tânăra generaţie. Totodată, vor exista şi programe de voluntariat”, scrie Nicuşor Dan, pe Facebook.

Valoarea solicitată în cererea de finanţare este de 18.426.318 de lei, din care valoare eligibilă 6.103.671 de lei. Banii sunt necesari pentru amenajarea imobilului, dotarea spaţiului şi acordarea serviciilor sociale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite