Primăria Capitalei spune că nu mai are bani să continue marile șantiere

3 martie 2021, 09:52

Reprezentanţii instituţiilor care ar trebui să le preia spun că au aflat din presă de intenţia muncipalităţii. Specialiştii susţin că legea nu permite cedarea unor astfel de lucrări de anvergură.

Pe șantierul Pasajului Doamna Ghica din Sectorul 2 al capitalei bate vântul. E finalizat doar în proporție de 40 la sută, însă din decembrie nu mai lucrează niciun muncitor. Din cauza unei datorii de 40 de milioane de lei, conturile de investiții ale municipalității sunt blocate.

Un al doilea mare proiect al Capitalei început și lășat de izbeliște este șantierul din Prelungirea Ghencea, în sectorul 6.

Primarul Capitalei spune că nu mai are bani pentru lucrările de investiții în școli, nici pentru marile proiecte începute de municipalitate.

Este însă doar o intenție. Până acum, edilul Capitalei nu a discutat cu primarii de sector și nici cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții.

Primarul General, conform legii, nu poate pune în seama primarilor de sector investițiile precum Pasaj Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea legea spune că pentru astfel de lucrări competența aparține primarului general. Compania Naționala de Investiții are alte atribute și aceste lucrări sunt de interes local, și nu de interes național.

Cele două șantiere mari ale capitalei abandonate în acest moment, Pasajul Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea, ar fi trebuit să fie gata în mai, respectiv în septembrie anul acesta.

Primarul General, conform legii, nu poate pune în seama primarilor de sector investițiile precum Pasaj Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea legea spune că pentru astfel de lucrări competență aparține primarului general.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Unde pot petrece Revelionul bucureștenii. Petreceri concerte și artificii

Pregătirile pentru Revelion, pe ultima sută de metri