Primăria Capitalei, obligată să reevalueze ofertele depuse la licitația pentru achiziția a 100 de tramvaie

Primăria Capitalei este obligată să reevalueze ofertele depuse la licitația pentru achiziția a 100 de tramvaie, unde a fost desemnată câștigătoare oferta turcilor de la Durmazlar Makina San ve Tic A.Ş., în defavoarea producătorului român Astra Arad. Decizia a fost dată de Curtea de Apel București și este definitivă.

25 Iunie 2020, 14:01 (actualizat 25 Iunie 2020, 14:06) |
Tramvai

”Curtea de Apel a respins azi plângerea Societății Astra Arad, precum și apărările Municipalității în această cauză. Decizia este definitivă. Se așteptă și motivarea pentru a afla instrucțiunile dispuse de instanța. Între timp, Primăria Capitalei va constitui de urgență comisia de evaluare, având în vedere că s-a menținut soluția pronunțată de CNSC, prin care s-a dispus reluarea procedurii de la un anumit punct, impunându-se reevaluarea anumitor aspecte. Vom reveni cu amănunte după comunicarea motivării Curții de Apel. Pentru Primăria Capitalei principala urgență este semnarea contractului de achiziție a celor 100 de tramvaie cu ofertantul care va fi declarat câștigător în urmă respectării celor dispuse de instanțe, pentru a putea fi utilizate fondurile europene acordate pentru acest proiect”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Curtea de Apel a decis că decizia Consiliului Național de Soluționare, dată în decembrie 2019, a contestațiilor a rămas definitivă.

Decizia CNSC anula rezultatul licitației, prin care a fost declarată câștigătoare Durmazlar, și obliga municipalitatea să reevalueze ofertele depuse.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI