Primăria Capitalei nu vrea tramvaiele livrate de Astra Arad pentru că nu corespund parametrilor. Nicușor Dan spune că vom vedea noile mijloace de transport pe stradă peste o lună

Primele 8 tramvaie livrate dintre cele 100 comandate de Primăria Capitalei de la Astra Arad ar avea probleme. Motorul ar fi mai mic decât cel prevăzut în caietul de sarcini, vatmanul are acces pe ușa călătorilor și ar fi trebuit să intre separat, iar lista nu se oprește aici. Primarul General al Capitalei dă însă asigurări că toate condițiile din caietul de sarcini vor fi respectate și că tramvaiele vor ieși pe traseu în cel mult o lună.

28 Septembrie 2022, 11:57 (actualizat 28 Septembrie 2022, 20:50) Știrile TVR |

Acum, primăria trebuie să decidă dacă le recepționează sau nu, în condițiile în care tramvaiele au motoare cu o putere mai mică decât specificațiile asumate de constructor.

Până acum, uzina din Arad a livrat Primăriei Capitalei 8 tramvaie din comanda de 100. Acestea ar urma să circule pe mai multe linii.

Primaria Municipiului București nu își permite să primească tramvaie sub parametri tehnici pe care i-a cerut prin caietul de sarcini și care i-au fost ofertați. Noi, autoritaea feroviară, vom recepționa niște tramvaie pentru care toți parametrii vor fi egali sau mai buni ca parametrii ofertați. Veți vedea tramvaie pe stradă, estimez o lună din momentul acesta, sfârșitul lui octombrie, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

În ceea ce-i privește pe reprezentații ASTRA Arad, cei de la care au fost achiziționate tramvaiele, aceștia nu au răspuns apelurilor noastre pentru a ne oferi un punct de vedere.

Contractul pentru cele 100 de tramvaie noi a fost semnat în mai 2021 şi are o valoare de aproape 850 de milioane lei, fonduri europene nerambursabile prin programul Ministerului Dezvoltării.

Chiar dacă tramvaiele noi vor fi livrate și totul va decurge conform graficului, există totuși o problemă. Liniile pe care vor rula sunt foarte vechi și neîntreținute.

Primarul General, Nicușor Dan, a anunțat că, în doi ani, nu vor mai fi linii de tramvai degradate în Capitală pentru că, de curând, a lansat licitația pentru modernizarea a 50 de kilometri. Contracul este împărțit în 16 loturi, iar valoarea lucrărilor este estimată la 500 de milioane de euro.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI