Primăria Capitalei intenţionează să achiziţioneze un teren în vederea dezvoltării unei investiţii pentru gestiunea deşeurilor

Primăria Capitalei intenţionează să achiziţioneze un teren în vederea dezvoltării unei investiţii pentru gestiunea deşeurilor, la o valoare estimată de 21.141.408 lei fără TVA.

02 Aprilie 2020, 12:18 (actualizat 02 Aprilie 2020, 12:24) Știrile TVR |
PMB vrea să dezvolte o investiție pentru gestiunea deșeurilor

Pe site-ul municipalităţii, la rubrica "Anunţuri", a fost publicată o invitaţie de participare la procedura de achiziţionare. Ofertele se primesc până pe 22 aprilie.

"Având în vedere obligaţia respectării măsurilor pentru prevenirea şi gestionarea infecţiilor cu coronavirus dispuse la nivel naţional şi local, autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul de a nu mai organiza o şedinţă publică de deschidere a ofertelor, dar va comunica ofertanţilor, la adresele de email, procesul verbal de deschidere a ofertelor, asigurând astfel de transparenţa", se precizează în anunţ.

Terenul trebuie să aibă o suprafaţă cuprinsă între 10 şi 13 ha, iar distanţa faţă de km 0 al Bucureştiului trebuie să fie de maximum 30 de kilometri. O altă cerinţă este o distanţă minimă de 500 de metri de la limita amplasamentului la locuinţele din proximitate.

La procedura privind achiziţionarea poate participa orice persoană juridică sau fizică. Pot fi excluşi ofertanţii care se află în stare de faliment ori lichidare, precum şi cei care nu şi-au achitat taxele şi impozitele. Pot fi excluse şi terenurile care sunt în stadiul de executare silită.

În cadrul criteriilor de atribuire, constituie avantaje: preţul cel mai scăzut (50%), încadrarea terenului în intravilan, accesul direct la un drum naţional, disponibilitatea infrastructurii de apă-canal, de conectare la reţeaua electrică, prezentarea unui studiu geotehnic cu o vechime mai mică de doi ani, distanţa cât mai mare faţă de ariile naturale protejate.

În caietul de sarcini se reaminteşte că prin Hotărârea de Consiliu General nr. 64/2020 a fost aprobată demararea procedurilor de identificare, negociere şi achiziţionare a unui teren cu destinaţia dezvoltare investiţii pentru gestiunea deşeurilor. De asemenea, prin Master Planul pentru Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor la nivelul Municipiului Bucureşti (HCGMB nr. 455/2019) s-au propus următoarele investiţii: instalaţie de tratare termică a deşeurilor municipale cu valorificare energetică cu o capacitate de 235.000 tone/an (destinată doar deşeurilor reziduale, rămase după colectarea separată a deşeurilor reciclabile); instalaţie de digestie anaerobă pentru reciclarea biodeşeurilor; instalaţie pentru tratarea mecano-biologică a deşeurilor reziduale.

 

sursa

agerpres.ro

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 2°C 4°C
CONSTANTA 4°C 5°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 0°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI