Primăria Capitalei face precizări legate de inaugurarea spitalului de copii Victor Gomoiu

Spitalul de copii Victor Gomoiu
Spitalul de copii Victor Gomoiu
15 mai 2018, 20:11

„Având în vedere informațiile eronate care circulă în spațiul public, legate de noul spital Gomoiu, Primăria Municipiului București face următoarele precizări: În ceea ce privește inagurarea noului spital pentru copii „Dr. Victor Gomoiu” reiterăm faptul că, potrivit informațiilor oferite de Primarul General, Gabriela Firea, în cadrul declarației de presă, precum și potrivit datelor oferite de Direcția de Presă în comunicatul posteveniment, toate secțiile și compartimentele din vechiul spital au fost mutate în noua clădire, sunt dotate cu aparatură de ultimă generație și sunt funcționale încă din data de 23 aprilie a acestui an: secția clinică de pediatrie, secția clinică neurologie, gastroenterologie, pneumologie, alergologie, ORL, cardiologie pediatrică, recuperare.

Așa cum reiese foarte clar din declarația Primarul General, secțiile noi vor funcționa, conform procedurilor legale, după ocuparea prin concurs a posturilor pentru personalul medical din aceste secții și după completarea aparaturii medicale necesare, proceduri care se află deja în derulare.

Până la această dată, 45 de operații și 657 de internări au fost realizate în noua clădire a Spitalului Dr. Gomoiu, inaugurată ieri, în care lucrează 253 de cadre medicale.

În consecință, materialele de presă în care se pune accent doar pe faptul că noile secții ale acestei unități medicale nu sunt încă funcționale oferă doar date trunchiate, care nu au că scop informarea publicului ci doar evidențierea unor aspecte negative ale evenimentului, deși este vorba de singurul spital public deschis în Capitală în ultimele trei decenii!

Astfel, în unele știri se precizează doar că “Spitalul are 17 secții, multe nou înființate. Printre ele, hematologia, chirurgia generală, ortopedia și oncologia. Niciuna din cele 7 secții înființate nu poate fi folosită: aparatură nu a fost cumpărată deocamdată și nu există nici personal.” Mai mult decât atât, informațiile omise erau de interes public, întrucât este vorba de servicii publice de sănătate destinate copiilor, prestate într-una dintre unitățile medicale deținute de Municipiul București.

Reamintim că fosta clădire a Spitalului Gomoiu avea o vechime de 88 de ani. Prin comparație, Spitalul Grigore Alexandescu datează de aproape 130 de ani, iar Budimex a fost construit în 1982-1984.

Proiectul a fost deblocat în actualul mandat, după o lungă perioadă în care lucrările fuseseră sistate: „într-o singură lună am identificat problemele, am supus aprobării CGMB reactualizarea indicatorilor tehnico-economici, iar lucrările au fost reluate”, a afirmat ieri Primarul General.

În ceea ce privește afirmațiile tendențioase și incomplete oferite de unele instituții de presă, conform cărora “Presa nu a avut acces în spital”, subliniem faptul că, așa cum s-a explicat foarte clar de către reprezentanții ASSMB și ai unității medicale, această decizie a avut la bază motive care țin de sănătatea pacienților, fapt comunicat în invitația de presă (menționăm că astăzi sunt internați în acest spital 122 de copii).

O altă informație eronată care circulă în mediul online, conform căreia „spitalul Gomoiu a fost inaugurat de două ori” reprezintă fie confuzie gravă, fie încercarea unora de a discredita cu orice preț activitatea Primăriei Municipiului București.

Concret, vorbim de două unități medicale distincte: spitalul de copii „Dr Victor Gomoiu”, situat în bd. Basarabia și Ambulatoriul de copii „Dr. Victor Gomoiu”, situat în str. Prieteniei.

Ambulatoriul a fost reabilitat de Primăria Capitalei, cu fonduri europene și a fost inaugurat anul trecut. Aici se desfășoară activități medicale în sistem de policlinică, medicii acordând asistență medicală pacienților care nu necesită internare. În cadrul ambulatoriului există mai multe specializări, dintre care amintim: alergologie, neuropsihiatrie, dermatologie, oftalmologie, ORL, ortopedie etc.

Având în vedere că mijloacele de informare în masă au obligația de a asigura informarea corectă a opiniei publice, de a reflecta cât mai fidel realitatea și de a servi interesul public, vă rugăm să faceți rectificările care se impun, astfel încât bucureștenii să fie informați în mod corect și complet”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite