Primăria Capitalei cere guvernului un teren al TVR, pe care vrea să construiască un spital metropolitan cu 2000 de paturi

19 iulie 2017, 20:09

Terenul ochit de Primăria Capitalei are o suprafață de aproape 47.000 de mp. Este în nordul Capitalei, în apropierea Podului Pipera, una dintre cele mai scumpe zone ale Bucureștiului. Şi e, în prezent, administrat de Televiziunea Română.

Va fi o investiţie de aproximativ 300 de milioane de euro. Municipalitatea spune că spitalul va avea secţii pentru care, în alte unităţi medicale din Bucureşti sunt prea puţine paturi, de exemplu, oncologie, radioterapie, neurologie și mari arși.

Specialiștii ăn politici de sănătate cred că proiectul e binevenit. Dar sunt îngrijoraţi că decizia nu a fost luată în urma unor studii de fezabilitate.

Suma necesară studiului de fezabilitate a fost inclusă în bugetul municipiului București pe anul 2017. Pentru ca municipalitatea să poată construi spitalul metropolitan pe terenul Televizunii Române, e nevoie ca Guvernul să aprobe preluarea spaţiului. Primăria Bucureştiului mai cere de la executiv, pentru diverse proiecte, şi alte terenuri şi imobile – printre ele clădirea Romexpo și Blocul Rosenthal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

A murit realizatoarea de televiziune Florentina Satmari

Spitalul din Târgu Cărbuneşti, Gorj, ar putea intra în faliment