Primăria Capitalei blochează ieşirea din insolvenţă a Elcen

Primăria Capitalei blochează ieşirea din insolvenţă a Elcen iar compania poate intra în faliment, în timp ce pierderea bonusului de cogenerare poate scumpi facturile bucureştenilor cu 80 milioane lei/lună, avertizează Sierra Quadrant, administratorul judiciar al societăţii.

25 Martie 2022, 09:47 (actualizat 25 Martie 2022, 09:48) Știrile TVR |
Electrocentrale Bucureşti (ELCEN)

Conform administratorului judiciar al Elcen, Primăria Municipiului Bucureşti a contestat în instanţă raportul Sierra Quadrant prin care a fost constatată achitarea integrală a creanţelor istorice şi curente scadente şi care urma să conducă la o sentinţă de încheiere a procedurii de ieşire din insolvenţă.

"Acţiunea PMB anulează de facto ieşirea din insolvenţă ceea ce înseamnă că ELCEN va pierde bonusul de cogenerare în valoare de 80 milioane de lei/lună până la finalizarea procedurii, iar dificultăţile financiare redevin o certitudine. Decizia primarului Nicuşor Dan de a bloca ieşirea din insolvenţă a Elcen este cu atât mai surprinzătoare cu cât aceasta survine la scurt timp după ce PMB a blocat de asemenea realizarea Sistemului de Alimentare Centralizat cu Energie Termică (SACET) prin refuzul de a finaliza achiziţia Elcen, după ce îşi exprimase oficial intenţia de achiziţie. Totodată, apreciem ca fiind extrem de relevant motivul care stă la baza contestaţiei, respectiv o presupusă creanţă a ELCEN către PMB care a fost în două rânduri invalidată de instanţa de judecată", notează sursa citată, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Sierra Quadrant susţin că lipsa bonusului de cogenerare, în valoare de 80 milioane de lei/lună, care era condiţionat de ieşirea din insolvenţă până la 1 aprilie 2022, înseamnă automat o scumpire a facturilor plătite de către bucureşteni cu aceeaşi sumă, în lipsa unei subvenţii egale ca valoare acordată de PMB acestora.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 30°C
IASI 30°C 28°C
CLUJ 28°C 26°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 29°C 28°C
BRASOV 27°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI