Primăria Capitalei blochează ieşirea din insolvenţă a Elcen

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN)
Electrocentrale Bucureşti (ELCEN)
25 martie 2022, 09:47

Conform administratorului judiciar al Elcen, Primăria Municipiului Bucureşti a contestat în instanţă raportul Sierra Quadrant prin care a fost constatată achitarea integrală a creanţelor istorice şi curente scadente şi care urma să conducă la o sentinţă de încheiere a procedurii de ieşire din insolvenţă.

„Acţiunea PMB anulează de facto ieşirea din insolvenţă ceea ce înseamnă că ELCEN va pierde bonusul de cogenerare în valoare de 80 milioane de lei/lună până la finalizarea procedurii, iar dificultăţile financiare redevin o certitudine. Decizia primarului Nicuşor Dan de a bloca ieşirea din insolvenţă a Elcen este cu atât mai surprinzătoare cu cât aceasta survine la scurt timp după ce PMB a blocat de asemenea realizarea Sistemului de Alimentare Centralizat cu Energie Termică (SACET) prin refuzul de a finaliza achiziţia Elcen, după ce îşi exprimase oficial intenţia de achiziţie. Totodată, apreciem ca fiind extrem de relevant motivul care stă la baza contestaţiei, respectiv o presupusă creanţă a ELCEN către PMB care a fost în două rânduri invalidată de instanţa de judecată”, notează sursa citată, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Sierra Quadrant susţin că lipsa bonusului de cogenerare, în valoare de 80 milioane de lei/lună, care era condiţionat de ieşirea din insolvenţă până la 1 aprilie 2022, înseamnă automat o scumpire a facturilor plătite de către bucureşteni cu aceeaşi sumă, în lipsa unei subvenţii egale ca valoare acordată de PMB acestora.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite