Primăria Capitalei a început o nouă acțiune de combatere a şobolanilor, ţânţarilor şi căpuşelor

Municipalitatea bucureșteană aplică tratamente pentru combaterea şobolanilor, ţânţarilor şi căpuşelor, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

14 Iunie 2022, 16:25 (actualizat 14 Iunie 2022, 16:26) Știrile TVR |
Primăria Capitalei a început o nouă acțiune de combatere a şobolanilor, ţânţarilor şi căpuşelor

Compania Municipală Eco Igienizare începe, marţi, aplicarea celui de-al treilea tratament de deratizare pe terenurile aferente imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective, respectiv asociaţii de locatari/proprietari, cămine studenţeşti şi de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţă etc.

Pentru tratamentele de deratizare pe spaţiile exterioare se foloseşte substanţa raticidă Racumin Paste, care este amplasată în staţii de intoxicare din PVC. Tratamente de deratizare se aplică pe tot parcursul anului.

Tot marţi, Compania Municipală Eco Igienizare începe al treilea tratament de combatere a larvelor de ţânţari dintre cele şapte programate anul acesta.

Tratamentele de larvicidare se vor desfăşura în toate zonele din imediata apropiere a malurilor de lac sau în zonele cu vegetaţie dezvoltată în interiorul lacurilor, în zonele de mică adâncime a apei.

Lacurile pe care se va interveni sunt cele aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, respectiv Lacul Morii, Herăstrău, Cişmigiu, Tei, Circului, Naţional, Floreasca, Tineretului, Carol, Băneasa, Străuleşti şi Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia.

Substanţa biocidă folosită pentru combaterea larvelor de ţânţari este Vectobac. Aceasta este aprobată de Ministerul Sănătăţii şi nu pune în pericol flora şi fauna de pe malurile lacurilor.

În ceea ce priveşte tratamentele pentru combaterea ţânţarilor, săptămâna aceasta se va finaliza aplicarea celui de-al patrulea tratament dintre cele 14 programate pentru acest an, iar cel de-al cincilea va fi demarat săptămâna viitoare, în funcţie de condiţiile meteorologice.

De asemenea, săptămâna aceasta va fi finalizat al doilea tratament pentru combaterea căpuşelor dintre cele patru programate în 2022, urmând ca aplicarea celui de-al treilea tratament să fie demarată săptămâna viitoare, în funcţie de vreme.

Pentru sesizări şi reclamaţii, Compania Municipală Eco Igienizare Bucureşti poate fi contactată 24/24h la numărul de telefon 0752.041.898 sau prin email la sesizari@cmeib.ro.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 33°C 31°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 28°C 28°C
CONSTANTA 29°C 28°C
CRAIOVA 29°C 29°C
BRASOV 29°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI