Primăria Capitalei a emis o autorizație de construire a unui bloc cu 9 etaje într-o zonă protejată, cu clădiri de patrimoniu

În centrul Capitalei, pe o stradă cu multe clădiri vechi și de patrimoniu prinde contur un bloc cu 9 etaje. Locuitorii spun că în această zonă protejată nu ar fi trebuit să se construiască. Primăria Capitalei a emis însă anul trecut o autorizație de construire. Este invocată o altă autorizație emisă în urmă cu 12 ani de către Primăria Sectorului 2. Arhitecții spun că în zonă se pot construi clădiri cu cel mult 4 etaje.

23 Ianuarie 2020, 18:43 (actualizat 23 Ianuarie 2020, 20:45) |
Bloc răsărit între case
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Strada Vasile Lascăr din Capitală. O zonă cu foarte multe clădiri de patrimoniu, care au și 100 de ani vechime. Municipalitatea le-a inclus pe o lista specială a zonelor protejate, ca să nu fie demolate sau agresate de intervenții urbane. De curând, însă, în mijlocul acestor case rare a început construcția unui bloc cu 9 etaje. Subsolul a fost deja săpat, în ciuda protestelor locuitorilor din zonă.

Oamenii se întreabă cum anume proprietarului i-a fost emisă autorizația de construire, atât timp cât lor, primăria nu le permite nici măcar să își refacă fațadă. Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Capitalei a transmis că a autorizat construcția anul trecut, pe baza unei autorizații emise de către Primăria Sectorului 2.

Primăria de sector ne-a transmis că a emis autorizația de construire respectând toate reglementările în vigoare. Nu de aceeași părere sunt însă și arhitecții: "Conform legii actuale, PUZ-ul de zona protejată Vasile Lascăr nu permite construcția unor imobile care să aibă mai mult de 16 m înălțime. Asta înseamnă parter și 4 etaje." (Mihai Munteanu, arhitect)

Inițial, panoul de șantier arată că se va construi un imobil de 4 etaje. Ulterior, acesta a fost modificat cu o cariocă și în loc de 4 etaje au fost trecute 9.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 22°C
IASI 19°C 20°C
CLUJ 15°C 19°C
CONSTANTA 15°C 16°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI