Primăria Capitalei a anunțat bugetele alocate în acest an spitalelor

2 februarie 2018, 14:29

Maternitatea Filantropia, locul unde peste 4.500 de femei vin să nască în fiecare an, ar urma să intre într-un accelerat proces de modernizare. Este nevoie de extindere prin construirea de noi corpuri pentru a face față cererii tot mai mari. Acestea ar urma să fie construite pe terenul pe care acum se află câteva clădiri dezafectate. Primăria Capitalei s-a angajat că va plăti studiul de fezabilitate.

Din cele 111 milioane de euro care vor merge către cele 19 spitale administrate de către primărie, aproape 30 de milioane de euro vor fi folosiți pentru finalizarea lucrărilor de construcție aflate în derulare la spitalele Foișor și Gomoiu. Restul banilor vor fi dați pe modernizarea altor spitale și pentru cumpărarea locuințelor pentru medici.

Primăria Capitalei promite că va construi încă 3 spitale noi. Primul este Spitalul Metropolitan, care va costa 300 de milioane de euro și va avea 1.500 de paturi, iar celelalte două spitale vor fi construite în sectoarele 3 și 6. Vor avea fiecare câte 300 de paturi și vor costa câte 60 de milioane de euro.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: „Spitalul Metropolitan va fi cel mai mare spital din Capitală, cu dotări la standarde europene și va beneficia de spații de cazare pentru medicii rezidenți sau pentru alte cadre medicale, pentru familiile pacienților”.

Investiții așteptate de ani buni, mai ales că spitalale bucureștene sunt supraaglomerate.

Bugetul anual al Primăriei Capitalei depășește de un miliard de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite