Primăria Capitalei, obligată să-i plătească lui Costel Constanda peste 70 de milioane de euro. Gabriela Firea: Nu avem acești bani

5 iunie 2019, 19:41

După 10 ani de procese dintre Costică Constanda și Primăria Capitalei, Înalta Curte a dat decizia definitivă: Primăria Capitalei trebuie să-i plătească omului de afaceri peste 70 de milioane de euro. Iar acesta trebuie să dea înapoi terenul din Satul Francez primit la schimb, în locul unei suprafețe din Parcul Bordei.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Constanda spune că s-a ajuns astfel la situația inițială și că, de fapt, suma care i se cuvine este mult mai mare, pentru că se adaugă dobânzi și încă 18 milioane de euro din alt proces.

O situație imposibilă pentru Primăria Capitalei, care nu dispune de acești bani și are datorii mai urgente, după cum a declarat chiar primarul Gabriela Firea.

Epopeea Parcului Bordei a început în 2008, când primar al Capitalei era Adriean Videanu. Atunci, municipalitatea i-a oferit lui Costel Constanda un schimb imobiliar: un teren în Satul Francez, pentru 3,3 hectare din Parcul Bordei, asupra cărora acesta obținuse drept de proprietate. Autoritatea locală i-a promis omului de afaceri că va putea să dărâme clădirile existente acolo pentru a construi blocuri cu 5 etaje, peste regimul de înălțime permis în zonă. Numai că, între timp, primăria nu a mai aprobat planul urbanistic zonal, iar omul de afaceri a dat-o în judecată.

Deși l-am contactat în repetate rânduri pe fostul primar Adrian Videanu, pentru a primi un punct de vedere, până acum nu am primit niciun răspuns.

De-a lungul anilor, atât cetățenii cât și ONG-urile de mediu au făcut petiții și au organizat proteste pentru salvarea Parcului Bordei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă