Primăria București vrea un incinerator pentru deșeurile din Capitală. Opoziția critică proiectul pentru că ar produce poluare

27 august 2019, 21:21

Capitala vrea să găsească soluții pentru cele peste un milion de tone de deșeuri pe care le generează și care nu mai pot fi reciclate. Așa că, după lungii discuții, a trecut la fapte. Consilierii au votat un Master plan privind managementul integrat al deșeurilor. Pe lista de soluții găsite este și înființarea unui incinerator care ar urma să ardă gunoaiele și să producă energie. Un proiect de 230 de milioane de euro, dintre care 180 vor veni de la Uniunea Europeană.

Reprezentanții altor companii care se ocupă cu incinerarea deșeurilor reziduale, prin metode spun ei, mult mai prietenoase, sunt, însă, de altă părere. Prezenți în sala de consiliu, acestora nu li s-a dat însă cuvântul pentru a expune și alte soluții.

Proiectul este contestat și de către unii consilieri din opoziție, care susțin că instalație de incinerare a deșeurilor este mult prea mare pentru nevoile Capitalei.

Instalația de valorificare a deșeurilor municipale ar urma să producă energie electrică și termică pentru Capitală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă