Primăria Brazi a plătit din bani publici o firmă ca să scuture de zăpadă gardul viu din localitate. Iarna trecută nu a nins

31 august 2022, 17:53

Un control al Camerei de Conturi Prahova efectuat la Primăria Brazi de lângă Ploiești a scos la iveală mai multe plăți nejustificate. Printre acestea și „lucrările de deszăpezire a gardului viu” din parc, care au costat aproape 9000 de lei. Iarna trecută nu a nins în localitate, dar serviciul a fost prestat. Primarul susține că a fost o greșeală din partea lui că a făcut plățile.

Leonaș Radu, primarul comunei Brazi, jud. Prahova: Noi avem un contract(…) cu o societate comercială, care se ocupă de tot ce înseamnă spațiu verde din comuna Brazi. (…)  E greșeala mea, mi-o asum. Am semnat și nu am văzut la momentul respectiv

Iuliu Andrei Dan, consilier local Brazi: Știți cum e: hotul neprins-negustor cinstit. La experiența domnului primar, pe care tot spune că o are, de 20 de ani, în administrarea publică, o astfel de plată nu ar fi trecut neobservată, nu? Firma căreia i-a decontat această lucrare nejustificată, din punctul de vedere al Curții de Conturi, numai anul trecut, din câte știu,primăria i-a decontat peste 20 de milioane de lei, pentru diverse contracte, în marea majoritate: spații verzi, amenajări etc.

Administratorul firmei nu a fost de găsit pentru a explica situația, în schimb, un angajat a descris modul în care este curățat gardul de zăpadă.

În total, pentru serviciile de administrare a parcului, primăria a plătit aproape 14 mii de lei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite