Prima zi în care se pot plăti facturile cu vouchere pentru energie

20 februarie 2023, 09:37

Se aşteaptă să fie aglomeraţie în oficiile poştale, aşa că oamenii sunt îndemnaţi să nu se înghesuie din prima zi, pentru că au destul timp la dispoziţie pentru a plăti facturile.

Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare. Serviciile care se pot plăti sunt electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat, butelie, lemne de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

De asemenea, se pot plăti facturile curente și facturile restante, dar doar de la locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, de către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Pentru a evita înghesuiala de la ghișee, Poșta Română a achiziționat 7.000 de terminale mobile, pentru angajații care vor încasa facturile cu carduri de energie până în data de 20 februarie.

Beneficiarii pot suna la numărul de telefon 031 9966 și pot solicita ca un agent poștal să vină la domiciliu și să încaseze facturile.

Oamenii pot să folosească voucherele până la finalul lunii iunie.

„De la 8,00 dimineaţa cei aproape 4 milioane de beneficiari au putut să-şi achite facturile prin Poşta Română. Până la ora 10.00, deci în primele două ore, avem undeva la 1.000 de plăţi deja efectuate în oficiile poştale. Mai mult, în cursul zilei de astăzi vom demara şi primele plăţi pe portabile, cu ajutorul PDA-urilor la poştaş. Miza noastră este să facilităm  cât mai mult acest proiect și să ajutăm beneficiarii să-și plătească  ușor facturile”, a explicat directorul Poştei Române.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite