Prima zi fără declarație pe propria răspundere pentru francezi. În Croația s-a reluat școala primară, iar în Cehia s-au redeschis terasele

11 mai 2020, 20:27

Francezii pot să iasă din casă fără declarația pe proprie răspundere, iar autoritățile au distribuit gratuit măști în stații, pentru că purtarea este obligatorie în transportul în comun.

S-au redeschis și școlile primare, precum și majoritatea activităților economice, de la magazine și frizerii până la fabrici.

O cafea la o terasă a fost felul în care mulți spanioli și-au petrecut dimineața, chiar și în grupuri de până la 10 persoane, maximul permis în unele regiuni. Dar numai jumătate din spanioli se bucură de această fază 1 de relaxare.

Alte state europene intră deja în fazele 2 și chiar 3 de relaxare. În Belgia, activitatea economică a revenit în forță, odată cu redeschiderea tuturor magazinelor.

În Elveția și Olanda, elevii din clasele primare revin în bănci și s-au redeschis frizerii, săli de sport, cabinete psihologice și chiar unele centre comerciale.

În Croația s-a reluat școala primară, în Grecia elevii de liceu au revenit la cursuri și s-au redeschis magazinele mici și mijlocii.

În Cehia s-au redeschis terasele restaurantelor și cafenelelor, mall-urile mai mici de 5 mii de metri pătrați, galeriile de artă și cinematografele.

Și Turcia a făcut de astăzi un prim pas după 51 de zile de carantină și a redeschis mall-urile și frizeriile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite