Prima zi de relaxare. Fără mască afară și fără carantină de noapte

15 mai 2021, 14:58

S-a dat liber la distracție, mai ales în aer liber, până târziu. Noile reguli se aplică însă doar dacă rata de incidența a cazurilor de COVID-19 rămâne scăzută.

Vor putea să participe la concerte și spectacole în aer liber persoanele vaccinate sau care au un test COVID negativ făcut recent.

La terase, restaurante și cafenele, inclusiv în interior, numărul clienților nu poate depăși 50% din capacitate. În schimb, dacă toate persoanele sunt vaccinate sau au teste COVID negative, se poate ajunge la 70 de la sută din capacitatea locației.

Sunt permise de acum și spectacolele de tip drive-în, dar cu limitări privind ocupanții unei mașini.

În sălile de sport și de fitness capacitatea de ocupare este de 70% în cazul celor imunizați și de 50% în cazul celorlalți. Și la competițiile sportive pot participa doar persoane vaccinate sau cu teste COVID negative.

Se va putea, de acum, circula și în timpul nopții fără restricții.

Iar masca de protecție va mai fi necesară doar în piețe, târguri, în stații și în mijloacele de transport în comun, dar și în spațiile comerciale și la locul de muncă.

Autoritățile au stabilit însă că la birou, în funcție de evaluarea făcută de medicul de medicină muncii, angajații pot sta și fără mască, dacă toți sunt vaccinați.

Rămân închise cluburile și discotecile, dar și piscinele interioare și locurile de joacă.

Măsurile de relaxare valabile de sâmbătă: fără mască în spațiile publice neaglomerate, fără interdicții de circulație noaptea, terase deschise până la ora 24.00. Reguli pentru competiții sportive și pentru spectacole

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite