Prima zi de lucru „plină” a președintelui Joe Biden. 17 ordine semnate imediat după învestire, alte 10 în așteptare. În prim plan sunt măsurile sanitare

21 ianuarie 2021, 19:54

Joe Biden, președintele SUA: „Primul ordin pe care îl voi semna se referă la COVID. Așa cum am spus tot timpul, trebuie să fie obligatorie purtarea măștii, distanțarea socială în spațiile federale„.

Biden va semna un ordin și pentru creșterea consumabilelor destinate vaccinării. Potrivit altor două ordine pregătite, se va forma un comitet național pentru a îmbunătăți capacitatea de testare a populației și un grup de lucru COVID-19, pentru a asigura un răspuns ferm în fața crizei sanitare.

Un alt ordin executiv va îmbunătăți colectarea și analiza datelor naționale despre virus.

De asemenea, vor fi emise îndrumări clare pentru redeschiderea în siguranță a tuturor unităților de învățământ.

Prima zi de lucru „plină” a președintelui va include un briefing pe informații de securitate.

Joe Biden a anunțat că Statele Unite revin în Acordul climatic de la Paris și în Organizația Mondiala a Sănătății.

Dispar totodată interdicțiile legate de primirea cetățenilor din țări majoritar musulmane.

Nicolas Abu Assaleh, cetățean sirian: „Soția mea are Cartea verde și stă la fiica noastră. Vreau și eu să mă duc, dar pâna acum nu am putut, din cauza deciziilor de dinainte„.

Departamentul pentru Securitate Internă a anunțat că întrerupe deportările timp de 100 de zile, cu unele excepții.

Mexicul salută decizia lui Biden de a suspenda deportările și de a opri construirea zidului de la graniță. Migranții care așteaptă în Mexic de luni de zile să li se dea voie să intre în Statele Unite spera că, datorită lui Joe Biden, își vor vedea visul cu ochii.

Joi, Joe Biden a transmis Departamentului Educației să prelungească suspendarea plăților și dobânzilor pentru împrumuturile federale studențești până la 1 octombrie.

Din cauza pandemiei, președintele Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris au participat virtual la rugăciunea tradițională, la care merge noua administrație în prima zi de după preluarea mandatului.

Slujba a fost transmisă pe internet de la Catedrala națională din Washington.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite