Prima zi de dezbateri a bugetului pe anul viitor în comisiile de buget-finanţe și în comisiile de specialitate

21 decembrie 2021, 08:23

ACTUALIZARE Prima zi de dezbateri în comisiile de buget-finanţes-a încheiat în jurul orei 23.30. Discuţiile vor fi reluate miercuri.

ACTUALIZARE Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au avizat favorabil marţi seara proiectul de buget pe 2022 al Ministerelor Sănătăţii, Dezvoltării, Culturii, Public, Justiției, Mediului, Agriculturii, Sportului, de Interne, Apărării, Muncii, Energiei.

ACTUALIZARE Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au avizat favorabil, marţi, proiectele de buget, între care: ICR, CNA, Agerpres, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Avocatul Poporului, Consiliul Concurenței, CNAS, STS, SPP, SIE, SRI, SGG.

ACTUALIZARE Reprezentanții ministerelor le-au explicat parlamentarilor viziunea construcției bugetare pentru anul 2022. USR contestă alocările făcute de Guvern.

Ministrul Sănătății le-a explicat parlamentarilor că alocările pregătesc sistemul de sănătate pentru eventuale noi valuri pandemice.

USR a depus mii de amendamente. Niciunul nu a trecut.

Aceeași soartă a avut în final și o modificare propusă de PNL și PSD pentru majorarea salariilor angajaților din Ministerul de Interne. O șansă rămâne însă pentru ceferiști.

Ministerul Energiei a primit bani pentru compensarea facturilor la energie electrică.

ACTUALIZARE Bugetul de stat pe anul 2022 intră marţi în dezbaterea parlamentară. Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul viitor au fost aprobate luni de Guvern, iar luni seara au ajuns la Parlament.

După cum au stabilit Birourile permanente reunite ale celor două Camere, senatorii şi deputaţii au termen până marţi la ora 12,00 pentru a depune amendamente la cele două proiecte.

Începând cu ora 14,00, bugetele instituţiilor vor intra în comisiile de specialitate pentru aviz, iar de la ora 18,00 în comisiile reunite de buget-finanţe.

Proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 vor intra joi în plenul Parlamentului, pentru dezbatere şi vot.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă