Prima zi de concurs la Olimpiada Internațională de Matematică la Cluj: Participanții au avut de rezolvat 3 subiecte în 4 ore și jumătate

9 iulie 2018, 19:59

Ciprian Bonciocat are 18 ani, dar este deja obișnuit cu astfel de experiențe: se află la cea de-a patra olimpiadă de Matematică. Anul trecut, la Rio de Janeiro, a obținut medalia de bronz. Ciprian a absolvit Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti și se pregătește de următorul pas important din viață: va merge să studieze la Universitatea din Los Angeles.

Marea speranță a lotului României pentru Olimpiada de Matematică este un debutant la astfel de competiții. Edis Memis are 16 ani și este elev în clasa a X-a la Școala Internațională din Constanța. Visează deja la o universitate celebră. Nici gând să rămână în România.

Conducătorii delegației României spun că, în medie, 4 din cei 6 olimpici din lotul României aleg să studieze în străinătate. Mihnea și Ioan Andrei se pregătesc pentru Universitatea Harvard.

(w500) Delegația

Ahmad Rami, student la Matematică, este din Siria și a venit la olimpiadă ca observator.

Testarea celor mai buni matematicieni ai lumii a început dis de dimineață, după ce aseară organizatorii au muncit contra cronometru ca să așeze sutele de mese de concurs.

Mâine, tinerii vor avea încă o zi de teste. Lucrările sunt corectate de profesori din România, dar și din țările participante.

Rezultatele se vor afla peste 4 zile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite