Lacrimi în prima zi de școală la liceele unde au învățat Alexandra și Luiza. Măsuri suplimentare pentru siguranța elevilor

9 septembrie 2019, 14:02

Cu tristețe, dar și cu speranță – așa a început noul an școlar la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal. Colegilor Alexandrei nu le vine să creadă că ea nu se află astăzi alături de ei.

În clasă, scaunul fetei a rămas liber și colegii au credința că într-o bună zi Alexandra va răspunde din nou „prezent” atunci când îi va fi strigat numele. 

La liceul unde studia Alexandra au venit și instructorul de dans și colegii de la ansamblul de dansuri populare „Dor de Romanați”, din care făcea parte fata. Tinerii au purtat tricouri cu imaginea colegei lor și mesaje sugestive.

Legal, Alexandra este în continuare elevă a liceului din Caracal și numele său este trecut în catalogul clasei. Tragedia care o are în prim plan pe tânăra de 15 ani a determinat conducerea școlii să ia măsuri suplimentare de siguranță. Elevii spun că este nevoie de un sistem de transport școlar bine pus la punct, însă autoritățile mai au de lucru.

Început sfâșietor de an școlar si la liceul unde învăța Luiza Melencu, tânăra dispărută în luna aprilie. Familia fetei a venit la festivitatea de deschidere, iar colegii, profesorii și cei care au cunoscut-o pe Luiza le-au transmis mesaje de încurajare.

Luiza Melencu a fost aleasă șefa clasei de către colegi, care își amintesc cu drag de ea.

Bunicul Luizei face apel la elevi să fie uniți și-și dorește aflarea adevărului în cazul dispariției nepoatei sale.

Anchetatorii nu au, deocamdată, un răspuns oficial în privința dispariției Luizei. Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o, a indicat locul unde a aruncat rămășițele sale, iar acum se așteaptă și raportul ADN.

Specialiștii au confirmat că fragmentele osoase găsite în liziera din apropierea Caracalului provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta între 15- 19 ani, dar nu au putut evidenția un profil ADN, astfel că procurorii nu au anunțat oficial că Luiza Melencu a fost ucisă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite