Prima zi de școală a adus haos pe străzile din marile orașe. La școala 195 din sectorul 3 al Capitalei s-au introdus, în premieră, autobuze școlare

9 septembrie 2019, 19:02

În multe locuri școala a început cu aglomerație și nervi în trafic. Unii n-au mai avut răbdare să caute un loc de parcare și și-au lăsat mașinile în mijlocul străzii.

Din cei aproape 3 milioane de elevi care au început școala, 300 de mii sunt numai în București. Polițiștii au fost prezenți în fiecare intersecție. pentru dirijarea traficului.

Singurii părinți din Capitală care au scăpat de aglomerația de la primele ore sunt cei care au copiii la școala 195 din sectorul 3. Începând din acest an, copiii au transportul școlar asigurat.

Școala gimnazială 195 este cea mai mare din țară, cu peste 2500 de elevi. Autobuzele școlare sunt inscripționate și au stații speciale de urcare pentru copii. Pentru ca acestea să încapă pe străduțe au fost modificate și unele sensuri de mers.

Vor fi 4 linii de autobuz, în total 11 mașini, care vor pleca la ora 7.10 din fața școlii și vor ajunge înapoi la ora 7.50 pentru ca toți copiii să înceapă ora de curs la ora 8.00.

Copiii vor avea asigurată și paza pe durata transportului de către un controlor care se va asigura că nu urcă persoane străine în autobuz.

Proiectul va fi extins și la alte școli din Capitală, dar cu autobuze școlare mai mici. Sistemul funcționează deja cu succes în orașe precum Cluj Napoca sau Timișoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă