Prima zi a vizitei Suveranului Pontif în România. Papa Francisc a binecuvântat țara noastră. În mesajele sale, a îndemnat la altruism și la iubirea aproapelui

“Trăiască Papa! Bun venit în România, Sanctitatea Voastră!”, au strigat într-un glas oamenii fericiţi să-l vadă în Romania pe Papa Francisc. Mii de români au răspuns mesajului de dragoste creştinească, frăţească, transmis de Suveranul Pontif. De altfel, Sanctitatea Sa i s-a adresat Patriarhului României cu apelativul "Dragă frate Daniel". Sfântul Părinte a binecuvântat România şi ne-a îndemnat pe toţi la altruism şi la iubirea aproapelui.

31 Mai 2019, 21:49 |
Papa Francisc a binecuvântat România
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

"Binecuvântarea celui care vine!". E mesajul cu care a fost primit Papa Francisc pe pământ românesc. Întâmpinat cu un buchet de flori în culorile Vaticanului, Papa a salutat credincioşii, a sărutat crucea părintelui Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, şi a binecuvântat un tânăr cu dizabilităţi.

Papa a plecat de la Otopeni într-o Dacia Logan pregătită special pentru această vizită, cu număr de înmatriculare al Vaticanului.

Pe traseul către Cotroceni a salutat mulţimea, mereu cu un zâmbet cald pe chip.

Sanctitatea Sa a mers la Palatul Patriarhal pentru o întâlnire cu Preafericitul Daniel şi cu înalţi prelaţi ortodocşi. A fost plăcut surprins să afle că principalele saloane ale Patriarhiei poartă nume în latină, limba oficială a Vaticanului.

La plecare era pregătit papamobilul, o maşină de teren special configurată, în care era aşezat jilţul papal. Dar a preferat, din motive încă necunoscute, locul din faţă al Daciei Logan, până la Catedrala Mântuirii Neamului.

Sunetul Clopotului simbolizează chemarea lui Dumnezeu la rugăciune. La Catedrala Mânturii Neamului, Papa Francisc a rostit rugăciunea "Tatăl Nostru" în limba latină şi a îndemnat credincioşii la altruism şi la iubirea aproapelui.

Papa Franscisc a plecat spre întâlnirea cu reprezentanţii Bisericii Catolice din Bucureşti. Şi, în premieră, românii l-au văzut folosind papamobilul. În drum spre Catedrala Sfântul Iosif, enoriaşii de confesiune catolică l-au salutat cu mult entuziasm.

Momentul culminant al serii a fost liturghia oficiată de Sanctitatea Sa în Catedrala Sfântul Iosif.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN PAPA FRANCISC ÎN ROMÂNIA
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 13°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 12°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI