Prima şedinţă a Cabinetului Grindeanu. Noul guvern a luat primele măsuri

4 ianuarie 2017, 20:32

Sorin Grindeanu, declaraţii la prima şedinţă de guvern:

-avem o responsabilitate care ne obligă la punerea în aplicare a programului de guvernare 2017-2020.

-Mâine dimineaţă, la ora 9.00, fiecare ministru merge şi preia ministerul pentru care a fost votat. Totodată, vă rog să faceţi un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister astfel încât vineri, când vom avea următoarea şedinţă de guvern, să le prezentaţi

-astăzi avem 2 puncte pe ordinea de zi: un proiect de lege privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe şi un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

-campania a trecut, deja intrăm în pâine şi trecem la fapte

ORA 20.10 Noul premier Sorin Grindeanu a ajuns la Palatul Victoria, a transmis Ionuţ Gheorghe. El şi toţi miniştrii au fost întâmpinaţi de fostul premier Dacian Cioloş. Au venit, împreună cu Sorin Grindeanu şi cu miniştrii, şi liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, i-am văzut şi pe aceştia coborând din maşini şi intrând în sediul guvernului.

Şedinţa programată la ora 21.00 ar trebui să fie una destul de scurtă, pentru că sunt programate doar 2 puncte pe ordinea de zi:

-un act normativ care prevede noua structură guvernamentală, avem mai multe ministere decâ fostul guvern Cioloş, 23 de ministere pline şi 3 miniştri delegaţi.

-al doilea act este un proiect de lege care prevede că Guvernul este abilitat să emită ordonanţe pe toată perioada vacanţei parlamentare, pe diverse domenii.

Dacian Cioloş şi Sorin Grindeanu se vor întâlni şi mâine pentru a discuta mai pe larg despre anumite teme guvernamentale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă