Prima probă test a anului în vederea Jocurilor de la Tokyo riscă să fie amânată

Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice
27 ianuarie 2021, 11:15

Competiţia test de nataţie artistică, prevăzută între 4 şi 7 martie, va servi şi ca turneu de calificare olimpică şi urmează să reunească înotători din zece ţări. Va fi, totodată, prima care va beneficia de măsurile sanitare împotriva Covid-19.

Însă desfăşurarea sa ar putea fi amânată până în aprilie sau mai, conform mai multor ziare japoneze, care citează surse apropiate de acest dosar.

Japonia, afectată de o recrudescenţă a pandemiei, a plasat în stare de urgenţă, până la 7 februarie, capitala Tokyo şi alte 10 departamente, interzicând între altele intrarea pe teritoriul său a străinilor nerezidenţi.

Excepţia acordată sportivilor pentru a veni să se antreneze în Japonia, în vederea Jocurilor Olimpice din această vară, a fost suspendată la jumătatea lunii ianuarie.

Federaţia internaţională de nataţie (FINA) şi Federaţia japoneză de specialitate au stabilit că aceste restricţii fac foarte dificilă organizarea competiţiei test, afirmă mass-media din arhipelagul nipon.

Niciuna dintre aceste federaţii nu a comentat pentru moment aceste informaţii, în timp ce comitetul de organizare Tokyo-2020 a indicat doar că „nu face comentarii în privinţa zvonurilor”.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite