Prima oară în Congres. Donald Trump: „Începe un nou capitol al măreţiei americane”

1 martie 2017, 10:55

Preşedintele american a primit cele mai mari aplauze atunci când a făcut apel la Congres să respingă aşa-numitul Obamacare – planul predecesorului său de reformare a sistemului de asigurări medicale. În Statele Unite, majoritatea asigurărilor medicale sunt private – dar asta înseamnă că pentru mulţi americani sunt prea scumpe.

„Să îl obligi pe fiecare american să plătească asigurări de stat nu a fost niciodată soluţia potrivită pentru ţara noastră. Calea pentru ca asigurările medicale să fie accesibile oricui este să le scazi costul”, a declarat Donald Trump.

Trump a spus că va cere Congresului să aprobe o legislaţie care va porni investiţii de mii de miliarde de dolari pentru infrastructura din Statele Unite, finanţate cu ajutorul capitalurilor publice şi private, şi va crea milioane de locuri de muncă. El a deplâns acţiunile autorităţilor americane ale ultimelor decenii, care au finanţat proiecte în alte state, dar au amânat rezolvarea problemelor de acasă.

„Un nou capitol al măreţiei americane începe. Un nou val de mândrie naţională ne cuprinde. Datorită unui val de optimism, visuri imposibile pot deveni realizabile”, a precizat preşedintele SUA.

Republicanii l-au aplaudat pe preşedinte – opoziţia democrată însă deloc, chiar au glumit la multe dintre remarcile şefului statului, pe care le consideră fantasmagorice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite