Prima monedă locală din România. Sibiu va lansa SibCoin pe 21 noiembrie

9 noiembrie 2018, 20:04

SibCoin este noua monedă pe care și-o dorește Sibiul. Va fi lansată oficial în 21 noiembrie la București, dar va fi folosită anul viitor când județul Sibiu este Regiune Gastronomică Europeană 2019. Cine va plăti în SibCoin primește reduceri.

De anul viitor, SibCoin va fi disponibilă la început în format electronic prin intermediul unei aplicații. Cu ajutorul unui card și al unui cont pe această aplicaţie, banii vor putea fi convertiţi în aceste monede locale cu o paritate de 1 la 1.

La convertire, primiţi un bonus, iar când îi consumaţi, în diferite locuri, la fel reduceri sau bonusuri în aceeaşi monedă.

SibCoin va fi valabilă și sub forma unui suvenir ca o simplă monedă, iar ulterior și sub forma banilor fizici – monede și bancnote. Însă atenție, se pot folosi doar în regiunea Sibiului.

În lume există peste 300 de astfel de monede sub diferite forme: tokenuri electronice, bonuri valorice sau monede și bancnote. Marea Britanie are câteva în circulație în diferite regiuni ale Regatului.

Astfel de monede locale nu apar în cotaţiile băncilor, dar se folosesc ca mijloace de plată între comercianţi locali și clienti și ajută la susţinerea economiei locale.

Turiștii care vor ajunge în zona Sibiului anul viitor vor putea lua parte la evenimente gastronomice care vor îmbina bucătăria tradițională, arta culinară și evenimentele culturale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite