Prima mașină zburătoare e gata de decolare

Masina zburatoare
Masina zburatoare
11 octombrie 2022, 11:41

Switchblade poate fi parcat cu ușurință într-un garaj rezidențial și este potrivit atât pentru condus pe șosele, cât și pentru a fi pilotat în aer.

Compania care produce această mașină desprinsă parcă din filmele SF a început deja să facă rezervări online pentru Switchblade, iar peste o 1600 de oameni și-au arătat deja interesul să cumpere mașina. Costul, bineînțeles, este pe măsură! Prețul de pornire este estimat la o 150.000 de dolari.

Această mașină electrică hibridă de lux cu două locuri a fost concepută pentru a oferi toate condițiile și facilitățile pasagerilor săi. Este echipată cu un sistem hibrid electric de conducere și zbor, o cabină cu climatizare controlată și o parașută care acoperă întregul vehicul, pentru a asigura confortul și siguranța completă a utilizatorilor săi.

Switchblade este un vehicul cu 3 roți care dispune de aripi pliabile și de coadă retractabilă. În doar 3 minute aceste componente flexibile pot transforma această mașină într-o mică aeronavă, capabilă să zboare. Motorul hibridului este pe benzină cu 3 cilindrii de 190 de cai putere, iar viteza maximă variază între 200km/h pe șosea și până la 321km/h în timpul zborului.

Sam Bousfield, CEO al Samson Sky, susține că au mai rămas doar câțiva ani până să vedem Switchblade pe cer, dar, ca orice mașină zburătoare, poate implica și anumite aspecte logistice mai aparte. De exemplu, vehiculul a fost aprobat de Administrație, dar asta înseamnă doar că Samson Sky poate vinde acest vehicul. Cumpărătorii ar putea avea nevoie totuși să obțină permisiunea autorităților locale înainte de a conduce sau de a zbura cu Switchblade pentru prima dată, deoarece nu este un vehicul obișnuit.

O altă problemă complicată ține de asigurare. Switchblade este un vehicul zburător și nu există nicio companie în SUA care să ofere o asigurare auto zburătoare. Sam Bousfield anticipează că până la data în care când companiile vor veni cu polițe de asigurare adecvate, cumpărătorii Switchblade ar putea fi nevoiți să cumpere atât asigurare pentru mașină, cât și pentru aeronave.

Lăsând totuși aceste detalii pentru mai târziu, acesta este viitorul… sau cel puțin așa am putea conduce sau zbura prin el. Tehnologia avansează în mod constant și rapid, așa că nu ar trebui să ne mire dacă în câțiva ani va trebui să verificam GPS-ul și pentru traficul de pe cer.

Articol de Maria Chiriță

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă