Prima expoziție de ilustrație botanică, arta care creează portrete de flori

Grădina Botanică a Universității București găzduiește, începând din data de 17 mai, prima expoziție de ilustrație botanică, intitulată "Life of Bulbs", ("Viața bulbilor"). Este o formă de artă care presupune reprezentarea plantelor la scară naturală, 1:1, în acuarelă, prentru care se folosesc flori de mărime autentică, dar și schițe din literatura științifică botanică.

11 Mai 2018, 14:25 (actualizat 11 Mai 2018, 14:34) |
Lalele, ilustrație botanică
Lalele, ilustrație botanică
Tehnica de ilustratie botanica
Narcise

La Grădina Botanică a Universității București, pe 17 mai, și la cea din Cluj-Napoca, pe 22 iunie, artista Irina Neacșu prezintă prima expoziție care readuce în atenția publicului o formă de artă uitată în România: ilustrația botanică. Life of Bulbs” ("Viața bulbilor") este o călătorie inedită în universul spectaculos al florilor de grădină.

(w380) Tehnica deIlustrația botanică folosește o tehnică aparte, celebră însă la nivel internațional: reprezentarea plantelor la scară naturală, 1:1, alături de lucrări artistice realizate în acuarelă, pentru care se folosesc flori de mărime autentică, dar și schițe din literatura științifică botanică. Pentru o astfel de lucrare de ilustrație botanică, designerul folosește o tehnică ce presupune și până la 60 de ore de lucru pentru o ilustrație.

„Life of Bulbs” reunește un număr de 26 de astfel de ilustrații botanice, reprezentând flori de grădină. Una dintre ilustrații înfățișează o specie pe cale de dispariție, Fritillaria, sau Laleaua Pestriță.

(w380) NarciseVernisajul expoziției „Life of Bulbs” are loc pe 17 mai, de la ora 18.00, la Grădina Botanică a Universității București, în spațiul „Casa Roșie” – situat lângă Grădina Istorică, urmând să fie deschisă și la Grădina Botanică din Cluj, începând cu 22 iunie. Expoziția din București va putea fi vizitată până pe 10 iunie.

Expoziția Life of Bulbs” are loc în cadrul evenimentelor de la Romanian Design Week.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN GRĂDINĂRIT
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI