Prima ediție a salonului de inventică InventCor 2020. Manifestarea a reunit aproape 250 de invenții din 14 țări ale lumii

Un obișnuit al evenimentelor de inventică și cu peste o sută de premii internaționale în palmares, hunedoreanul Corneliu Birtok Băneasă a organizat prima ediție a salonului de inventică InventCor 2020. Manifestarea organizată online a reunit aproape două sute cincizeci de invenții din 14 țări ale lumii.

22 Decembrie 2020, 11:46 (actualizat 22 Decembrie 2020, 11:47) Știrile TVR |
InvenCtor 2020
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Creativitatea participanților s-a materializat in diverse forme: de la invenții si proiecte de cercetare, la produse, programe educaționale si standuri educaționale. KidsCorner a fost o categorie destinata copiilor. Printre domeniile reprezentate s-au numărat: protecția mediului, agricultura, medicina, nanotehnologiile, aviația, arta, cosmetica sau mecanica. Cele mai apreciate invenții au fost premiate.

Corneliu Birtok Băneasă – președintele salonului și cadru didactic UPT – 00.28 Juriul Salonului InventCor a ținut cont de ideile de noutatea ideilor de creativitatea implicata si in cazul brevetelor de invenție a contat dacă acea invenție are un brevet acordat, daca era doar cerere de brevet sau daca pe baza acelui brevet s-a realizat si un produs.

În cadrul InventCor s-au regăsit universități, institute de cercetare, companii și inventatori privați. Salonul a avut ca obiectiv cultivarea spiritului inovativ mai ales în rândul tinerilor.

Corneliu Birtok Băneasă – președintele salonului și cadru didactic UPT: Foarte multe companii la care acești tineri ingineri vor ajunge caută oameni creativi-inovatori si atunci trebuie implicați si depinde foarte mult de noi formarea acestor tineri, să-i putem mobiliza si să-i punem în valoare.

COMENTARIU: Partenerul educational al salonului a fost Universitatea Politehnica Timisoara prin Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 24°C 29°C
IASI 22°C 29°C
CLUJ 20°C 24°C
CONSTANTA 18°C 22°C
CRAIOVA 24°C 27°C
BRASOV 18°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI