Prima ediție a salonului de inventică InventCor 2020. Manifestarea a reunit aproape 250 de invenții din 14 țări ale lumii

22 decembrie 2020, 11:46

Creativitatea participanților s-a materializat in diverse forme: de la invenții si proiecte de cercetare, la produse, programe educaționale si standuri educaționale. KidsCorner a fost o categorie destinata copiilor. Printre domeniile reprezentate s-au numărat: protecția mediului, agricultura, medicina, nanotehnologiile, aviația, arta, cosmetica sau mecanica. Cele mai apreciate invenții au fost premiate.

Corneliu Birtok Băneasă – președintele salonului și cadru didactic UPT – 00.28 Juriul Salonului InventCor a ținut cont de ideile de noutatea ideilor de creativitatea implicata si in cazul brevetelor de invenție a contat dacă acea invenție are un brevet acordat, daca era doar cerere de brevet sau daca pe baza acelui brevet s-a realizat si un produs.

În cadrul InventCor s-au regăsit universități, institute de cercetare, companii și inventatori privați. Salonul a avut ca obiectiv cultivarea spiritului inovativ mai ales în rândul tinerilor.

Corneliu Birtok Băneasă – președintele salonului și cadru didactic UPT: Foarte multe companii la care acești tineri ingineri vor ajunge caută oameni creativi-inovatori si atunci trebuie implicați si depinde foarte mult de noi formarea acestor tineri, să-i putem mobiliza si să-i punem în valoare.

COMENTARIU: Partenerul educational al salonului a fost Universitatea Politehnica Timisoara prin Facultatea de Inginerie din Hunedoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă