Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, s-a adresat participanţilor la Forumul de la Davos: „Ne confruntăm cu prăbuşirea lumii aşa cum o cunoşteam”

Prima Doamnă a Ucrainei Olena Zelenska s-a adresat participanţilor la Forumul de la Davos
Prima Doamnă a Ucrainei Olena Zelenska s-a adresat participanţilor la Forumul de la Davos
17 ianuarie 2023, 14:35

Luând cuvântul de la tribuna forumului în această staţiune elveţiană, ea a insistat asupra faptului că invazia neprovocată a Rusiei a „traumatizat” familii întregi în Ucraina. Ea a îndemnat audienţa Forumului Economic de la Davos să-şi imagineze războiul prin „ochii oamenilor ale căror vieţi au fost cufundate în haos”.

Referitor la ce înseamnă povara războiului pentru ucrainenii simpli, Olena Zelenska i-a îndemnat pe cei prezenţi să-şi imagineze „părinţii care plâng la secţiile de urgenţă din spitale în timp de medicii luptă pentru viaţa copiilor lor răniţi” sau ţăranii care nu-şi mai pot munci pământul din cauza pericolului minelor.

„Ne confruntăm cu prăbuşirea lumii aşa cum o cunoşteam”, a spus Zelenska, atenţionând că preşedintele rus Vladimir Putin ameninţă să treacă peste graniţe dincolo de Ucraina.

„Sunteţi cu toţii uniţi prin faptul că aveţi cu adevărat influenţă”, a spus Olena Zelenska. „Dar nu toţi dintre voi fac uz de această influenţă sau uneori fac uz de ea într-un mod care divizează şi mai mult”, a adăugat Prima Doamnă a Ucrainei.

Există un mare număr de oficiali ucraineni prezenţi anul acesta la Forumul de la Davos, inclusiv prim-vicepremierul Iulia Sviridenko.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa Forumului de la Davos miercuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite