VIDEO Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, s-a întâlnit în Turcia cu comandanții Batalionului Azov eliberați de ruși. Aceștia s-au putut revedea cu membrii familiilor lor

3 octombrie 2022, 20:50

„Sunt multe emoții. Drumul către acest moment a fost lung și anevoios. În cele din urmă, au putut să se îmbrățișeze”, a transmis Olena Zelenska, publicând un grupaj de fotografii.

„Le-am transmis salutări și mulțumiri din partea Ucrainei, a președintelui și a tuturor oamenilor pentru care luptă”, a adăugat ea.

 

„O zi importantă. Principalul lucru este că Ucraina luptă și va lupta pentru tot poporul nostru. Există încă mulți dintre ei în captivitate rusă – bărbați și femei, militari și civili. Și avem nevoie de fiecare”, a adăugat soția lui Volodimir Zelenski.

Duminică, Olena Zelenska s-a întâlnit cu Bartolomeu, Patriarhul ecumenic al Constantinopolului. Astăzi a transmis binecuvântarea prelatului apărătorilor de la Azovstal și familiilor lor.

Lumea este cu noi și a noastră va fi victoria!„, încheie Olena Zelenska.

Acum aproape două săptămâni, comandanții care au apărat Mariupolul și Azovstalul, rezistând timp de 80 de zile asediului rușilor, au fost eliberați în cadrul unui schimb de prizonieri, în urma unui efort diplomatic colosal, în care a fost implicat însuși Papa Francisc.

Lt. Col. Denis Prokopenko și adjunctul său, căpitanul Svyatoslav Palamar, s-au numărat printre cei 215 prizonieri ucraineni dați la schimb de ruși cu un grup de 55 de captivi din Ucraina, între care s-a aflat și un prieten al lui Putin, afaceristul Viktor Medvedchuk.

A fost cel mai mare schimb de prizonieri de când Rusia a invadat Ucraina.

Comandanții Batalionului Azov nu se pot întoarce în Ucraina până la sfârșitul războiului. Ei se află sub înalta protecție a președintelui Turciei, Recep Erdogan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă