Prima demisie la Spitalul Universitar. Directorul financiar contabil, nemulțumit de atitudinea managerului. Doi angajați sunt în greva foamei

8 august 2018, 10:53

Managerul le-a transmis angajaților că nu sunt bani și pentru tichete de vacanță şi pentru sporul integral.

Liana Saulea, directorul Serviciului financiar-contabil, și-a dat demisia, după 10 ani în această funcție. Ea va rămâne la serviciu pe perioada controlului efectuat în unitatea medicală.

Nu accept să fiu tratată cum ați avut amabilitatea să o faceți în prezența Corpului de Control al Ministerului Sănătății. Vă rugăm să vă tratați subordonații cu respect și să vă asumați deciziile luate” – acestea au fost motivele care au dus la demisia prezentată de Liana Saulea.

Managerul susține, printr-un comunicat că, oricum, mandatul d-nei Saulea se termină în acestă lună.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a solicitat, vineri, DSP şi Corpului de control să facă o verificare la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a vedea modul în care au fost utilizate fondurile alocate de minister.

Activitatea medicală în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti se desfăşoară în condiţii normale de lucru, iar pacienţii internaţi nu au avut de suferit, a transmis, luni, conducerea acestei unităţi sanitare, adăugând că nu există lipsă de medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi.

Conducerea unităţii a transmis că nu va mai face declarații decât după ce Corpul de Control al ministrului Sănătății va finaliza ancheta.

Doi angajați ai spitalului sunt în greva foamei

Angajatul Spitalului Universitar care a intrat luni în greva foamei, nemulțumit de condițiile din unitatea medicală, a solicitat ajutor. Ambulanța a vrut să-l ducă la UPU Universitar, dar a refuzat.

Colegii l-au transportat la Spitalul Militar, apoi acesta s-a întors în fața Spitalului Universitar. El susține că nu a fost tratat corespunzător la Spitalul Militar, însă cadrele medicale de la respectiva unitate au subliniat că bărbatul a refuzat ajutorul doctorilor.

Daniel Simion e foarte slăbit dar nu vrea să renunțe la protest. Spre seară a și leșinat.

O asistentă din blocul operator a intrat și ea, astăzi, în greva foamei.

Și alți angajați ai spitalului au ieșit în fața unității să protesteze. Cei nemulțumiți au făcut publice fotografii cu obiecte din spital în stare jalnică.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite