Prima cursă de noapte cu trenul între Bruxelles și Berlin după 14 ani

28 mai 2023, 12:34

Capitala Europei este legată, de acum, de cea a Germaniei și de un tren de noapte. Călătorii au fost primiți la urcarea în vagoane cu șampanie, pentru a marca această adevărată excursie. Distanța de aproximativ 800 de kilometri dintre cele două orașe este străbătută în aproape 12 ore.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi: Contribuim la dezvoltarea serviciilor trenurilor de noapte, dar recunoaștem că, pentru moment, acestea sunt foarte atractive din punct de vedere comercial. Cred că, tot mai mult, acestea au devenit atractive din punct de vedere romantic. Nu sunt sigură dacă vor înlocui cursele aeriene.Va trebui să așteptăm și să vedem. Dar, ce pot spune, este că trebuie să le acordăm o șansă.

Fondatorul companiei de trenuri de noapte consideră că folosirea acestui mijloc de transport poate fi foarte plăcută.

Chris Engelsman, fondator al companiei feroviare: Cred că este o tendință uimitoare a oamenilor care doresc să călătorească sustenabil. Dar, nu doar sustenabil, pentru că nu este deloc un lucru neplăcut călătoria cu trenul, nu este doar pentru că trebuie să călătorim cu trenul, este și un mod plăcut de a călători, în special în vagoanele de dormit, este plăcut, este foarte confortabil și este și o aventură. Vacanța începe de când te urci în tren.

Compania feroviară care asigură călătorii pe timpul nopții a fost înființată acum doi ani. Anul viitor, firma va oferi și rute de la Bruxelles spre Dresda și Praga, cu vagoanele de dormit. Iar din 2025 va fi un tren de noapte între Amsterdam și Barcelona.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă