Prima școală verde din România. Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj Napoca va avea energie regenerabilă, arbori de sequoia și cedru libanez

8 septembrie 2021, 19:59

Lucrările la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca au început în urmă cu un an. Pe lângă recondiționarea vechii clădiri, în curte a fost construit un nou corp, în doar câteva luni. Acolo vor fi 33 de clase, dar și 9 laboratoare moderne.

Clădirea este pregătită să-i primească și pe elevii cu dizabilități. În acest scop a fost amplasat un lift special, rampe, dar și câte un grup sanitar pe fiecare nivel. Școala are panouri fotovoltaice și a fost instalat un sistem de management energetic integrat. Conducerea unității vrea să acrediteze școala drept prima școală verde din România.

La etajul I al sălii, elevii pot participa la ore de aerobic sau pot juca tenis de masă. În plus, în curtea școlii va fi amenajat un teren de baschet și o pistă de atletism. Constructorii spun că vor finaliza proiectul la finalul lunii octombrie. Investiția de 6 milioane de euro va fi amortizată din fonduri europene.

Până la recepția lucrării, spațiile existente în vechea clădire sunt insuficiente, astfel că elevii vor veni la școală în două schimburi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă