Prima călătorie apostolică în România. Papa Francisc este aşteptat la Şumuleu Ciuc, Blaj şi Iaşi

11 mai 2019, 14:56

Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, cel mai cunoscut loc de pelerinaj din Europa de Sud-Est, a fost ales de Papa Francisc pentru prima oprire a lui în ţară, după vizita de la Bucureşti, având în vedere semnificaţia uriaşă a acestui loc pentru comunitatea catolică.

Aici se află Bazilica şi mănăstirea franciscană, care poartă Hramul Fecioarei Maria. Locul e unul de rugăciune, vechi de aproape 450 de ani.

Altarul în aer liber, de la baza muntelui, strânge în jur de un milion de credincioşi la sărbători importante, precum Rusaliile. Imaginile fac de fiecare dată înconjurul lumii.

Papa Francisc va merge şi la Blaj, pentru că acolo bate inima greco-catolicismului. Pe Câmpia Libertății vom asista la cel mai aşteptat moment al vizitei, beatificarea celor şapte episcopi martiri, dispăruți fizic în timpul regimului comunist.

Preoţii vorbesc însă şi de alte semnificaţii care au contat în alegerea localităţii Blaj, pe harta vizitei apostolice a Suveranului Pontif. 50.000 de pelerini sunt aşteptaţi la ceremonia religiosă.

Sfântul Părinte va merge şi la Iaşi, capitala Moldovei şi spațiu al credinţei pentru mulți romano- catolici.

La Iaşi, Papa Francisc va petrece în jur de două ore. Peste 100 de mii de credincioşi sunt aşteptaţi la întâlnirea cu Sfântul Părinte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite