Prima ședintă a Cabinetului Tudose. În atenție, accidentul de la Dâmbovicioara și fondul suveran de investiții

30 iunie 2017, 13:36

ACTUALIZARE 19:30 Executivul a aprobat, printr-un memorandum, încheierea unui acord cu partea sârbă referitor la deschiderea unui punct internaţional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe, pe canalul Bega, pentru traficul internaţional de călători.

ACTUALIZARE Telejurnal ora 17:00 În prima ședință a Cabinetului Tudose  a fost prezentat, într-o primă lectură, de către ministrul Economiei, proiectul fondului suveran de investiții. Ideea acestui fond a fost agreată inclusiv cu instituțiile europene. Miniștrii își doresc ca proiectul să fie aprobat în septembrie, în ședință de guvern.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a cerut reducerea termenului de modificare a Codului fiscal.

Ministrul a cerut modificarea Legii 448. Persoanele cu handicap, în special copiii, nu vor mai fi obligate să meargă la comisiile de control periodic, ci o singură dată, la împlinirea vârstei de 18 ani.

Va fi recunoscut oficial limbajul mimico-gestual. Cei care vor avea nevoie de interpret la diferite examene vor face o cerere și interpretul va fi asigurat gratuit de către stat.

Vor beneficia de medicamente compensate pensionarii cu venituri mai mici de 900 de lei, de la 1 iulie (din sublista B, prevăzută de HG 720/2008), în proporţie de 90%, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunțat că bugetarii vor primi, încă de anul acesta, tichete de vacanță în valoare de 1450 de lei, a relatat reporterul TVR Ionuț Gheorghe.

ACTUALIZARE 15:40 A început prima ședință a guvernului condus de Mihai Tudose, cu un moment de reculegere dedicat militarilor care au murit în accidentul de joi noapte, de la Dâmbovicioara, județul Argeș.

A fost analizată intervenția echipelor speciale, iar premierul le-a mulțumit celor care s-au implicat în operațiunea de salvare.

Mihai Tudose le-a cerut miniştrilor de Interne, al Apărării şi Sănătăţii să prezinte, la viitoarea ședință de Guvern, o situaţie privind mijloacele de intervenţie necesare în astfel de situații.

Familiile celor trei militari decedați, plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, vor primi ajutoare din partea statului, a anunțat ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat că MApN și MAI caută o „soluție de operaționalizare a unor mijloace de intervenție care să permită intervenții în astfel de condiții dificile.

Este vorba despre elicoptere specializare de căutare-salvare pe timpul nopții. Resursa existentă acum nu permite intervenții în medii și condiții de genul celor de azi-noapte.”

Ministrul de Interne a prezentat efectivele cu care s-a intervenit la accident.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a prezentat situația militarilor răniți.

ACTUALIZARE 13:30 Guvernul se reunește în şedinţă vineri, la ora 15:30, la Palatul Victoria.

Vineri dimineață a fost, la sediul Guvernului, o ședință pregătitoare. Va fi dată o ordonanță de urgență pentru reorganizarea Guvernului.

Vor fi adoptate mai multe acte normative. Între acestea, o ordonanță de urgență prin care se vor dubla indemnizațiile persoanelor cu handicap grav și handicap accentuat. Actul normativ mai prevede că aceste persoane vor avea prioritate la angajare în companiile care au mai mult de 50 de angajați.

Fondul suveran de investiții va fi pe masa Guvernului într-o primă lectură, a relatat reporterul TVR Ionuț Gheorghe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă