Prima ședintă a Cabinetului Tudose. În atenție, accidentul de la Dâmbovicioara și fondul suveran de investiții

Guvernul condus de Mihai Tudose s-a reunit, vineri, în prima şedinţă la Palatul Victoria, după ce ieri a primit votul de învestitură în Parlament şi a depus jurământul în faţa preşedintelui ţării. Tragedia de noaptea trecută, în care au murit trei militari, când se întorceau de la aplicații, a deschis şedinţa. Membrii Guvernului au ţinut un moment de reculegere. Au convenit apoi să facă o analiză a dotărilor de care are nevoie Ministerul de Interne pentru a interveni în astfel de accidente.

30 Iunie 2017, 13:36 (actualizat 01 Iulie 2017, 13:26) |
Prima ședință a Cabinetului Tudose
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE 19:30 Executivul a aprobat, printr-un memorandum, încheierea unui acord cu partea sârbă referitor la deschiderea unui punct internaţional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe, pe canalul Bega, pentru traficul internaţional de călători.

VIDEO
Prima ședință a Guvernului condus de Mihai Tudose
ACTUALIZARE Telejurnal ora 17:00 În prima ședință a Cabinetului Tudose  a fost prezentat, într-o primă lectură, de către ministrul Economiei, proiectul fondului suveran de investiții. Ideea acestui fond a fost agreată inclusiv cu instituțiile europene. Miniștrii își doresc ca proiectul să fie aprobat în septembrie, în ședință de guvern.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a cerut reducerea termenului de modificare a Codului fiscal.

Ministrul a cerut modificarea Legii 448. Persoanele cu handicap, în special copiii, nu vor mai fi obligate să meargă la comisiile de control periodic, ci o singură dată, la împlinirea vârstei de 18 ani.

Va fi recunoscut oficial limbajul mimico-gestual. Cei care vor avea nevoie de interpret la diferite examene vor face o cerere și interpretul va fi asigurat gratuit de către stat.

Vor beneficia de medicamente compensate pensionarii cu venituri mai mici de 900 de lei, de la 1 iulie (din sublista B, prevăzută de HG 720/2008), în proporţie de 90%, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunțat că bugetarii vor primi, încă de anul acesta, tichete de vacanță în valoare de 1450 de lei, a relatat reporterul TVR Ionuț Gheorghe.

VIDEO
Moment de reculegere pentru militarii morți în accidentul de la Dâmbovicioara
ACTUALIZARE 15:40 A început prima ședință a guvernului condus de Mihai Tudose, cu un moment de reculegere dedicat militarilor care au murit în accidentul de joi noapte, de la Dâmbovicioara, județul Argeș.

A fost analizată intervenția echipelor speciale, iar premierul le-a mulțumit celor care s-au implicat în operațiunea de salvare.

Mihai Tudose le-a cerut miniştrilor de Interne, al Apărării şi Sănătăţii să prezinte, la viitoarea ședință de Guvern, o situaţie privind mijloacele de intervenţie necesare în astfel de situații.

VIDEO
Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, despre accidentul de la Dâmbovicioara
Familiile celor trei militari decedați, plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, vor primi ajutoare din partea statului, a anunțat ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat că MApN și MAI caută o "soluție de operaționalizare a unor mijloace de intervenție care să permită intervenții în astfel de condiții dificile.

VIDEO
Ministrul Sănătății, Florian Bodoc, despre accidentul de la Dâmbovocioara
Este vorba despre elicoptere specializare de căutare-salvare pe timpul nopții. Resursa existentă acum nu permite intervenții în medii și condiții de genul celor de azi-noapte."

Ministrul de Interne a prezentat efectivele cu care s-a intervenit la accident.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a prezentat situația militarilor răniți.

ACTUALIZARE 13:30 Guvernul se reunește în şedinţă vineri, la ora 15:30, la Palatul Victoria.

Vineri dimineață a fost, la sediul Guvernului, o ședință pregătitoare. Va fi dată o ordonanță de urgență pentru reorganizarea Guvernului.

Vor fi adoptate mai multe acte normative. Între acestea, o ordonanță de urgență prin care se vor dubla indemnizațiile persoanelor cu handicap grav și handicap accentuat. Actul normativ mai prevede că aceste persoane vor avea prioritate la angajare în companiile care au mai mult de 50 de angajați.

Fondul suveran de investiții va fi pe masa Guvernului într-o primă lectură, a relatat reporterul TVR Ionuț Gheorghe.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI