Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu, alergat de jurnaliștii cărora nu a vrut să le dea declarații, la ieșirea din sediul SIIJ

29 august 2019, 13:06

Cătălin Zăvoianu a fost audiat astăzi la secția pentru magistrați din Capitală și, pentru că la ieșire nu a vrut să discute cu jurnaliștii, a rupt-o la fugă pe străduțele din zonă.

„Mă scuzați, nu dau declarații”, au fost singurele declarații ale prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu, care apoi a fugit tot drumul de jurnaliștii care încercau să-l întrebe mai multe de audiere.

Toată această situație s-a produs și din cauză că persoana care conducea mașina care trebuia să îl preia pe procuror nu a ajuns la timp în fața clădirii.

Cătălin Zăvoianu a fost audiat aproximativ cinci ore la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) pentru a fi audiat în dosarul privind maniera cum procurorii și polițiștii au instrumentat cazul Caracal.

Tot astăzi a fost audiat viceprimarul din Osica de Jos, având aceeași calitate de martor ca și procurorul Zăvoianu.

Tot în București, Gheorghe Dincă va fi testat cu detectorul de minciuni, parte a anchetei cu care suspectul a fost de acord. Iar întrebările, susțin surse judiciare, ar fi legate de posibila existență și a altor victime ucise de Dincă. Însă acordul lui  a fost obținut de polițiști la începutul investigațiilor. Acum, surse judiciare spun că s-ar putea aștepta la un refuz din partea lui Dincă, care nu poate fi obligat legal să se supună testării.

În paralel, la Caracal s-au încheiat verificările în casa și curtea lui Gheorghe Dincă, fără a mai fi făcute descoperiri spectaculoase. Așa că, cel mai probabil, de luni Dincă va fi adus în Capitală. Aici va fi făcută expertiza psihiatrică a suspectului și audierea lui de către specialiști în rezolvarea cazurilor de omor.

Pe lângă dosarele de dispariție din Dolj vor fi făcute verificări legate de dosare de dispariții din Sibiu și Vâlcea. Și asta pentru că, spun anchetatorii, Dincă ar fi practicat și acolo taximetria ilegală.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deschis un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.

Luni, procurorii DIICOT au anunțat că au disjuns dosarul Caracal și au transmis către Secția de investigare a infracțiunilor din justiție cauza care vizează neglijență în serviciu, în privința apelurilor pe care le-a efectuat Alexandra Măceșanu la 112.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă