Prim procurorul Parchetului de la Botoșani, arestat preventiv pentru 30 de zile pentru fapte de corupție

21 iulie 2017, 09:12

Judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă înaintată de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care o acuză pe Stăncescu de șantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiției și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublicate.

În același dosar a fost arestat preventiv și un bărbat din Botoșani, Cătălin Stavără, acuzat de șantaj.

Totodată, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de agentul de poliție Constantin Batcă de la Biroul de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Botoșani.

Procurorii DNA au emis, joi seară, un mandat de reținere pentru 24 de ore pe numele lui Stăncescu, care este acuzată de șantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiției și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublicate.

Un agent de la Biroul de Investigații Criminale de la IPJ Botoșani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile fiind acuzat de favorizarea făptuitorului, fals intelectual și compromiterea intereselor justiției. Potrivit anchetatorilor DNA, perchezițiile vizează fapte de corupție comise în perioada 2015-2016. Raluca Stăncescu a fost ridicată joi de acasă de procurori pentru a asista la perchezițiile de la Parchet. Ea va fi prezentată în fața magistraților Curții de Apel Suceava cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, perchezițiile au vizat și locuințele a doi polițiști.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii octombrie 2015, Raluca Stăncescu, împreună cu Cătălin Stavără, folosindu-se de autoritatea conferită de funcția sa — prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane.

Concret, cei doi au încercat să determine persoana respectivă să efectueze demersurile necesare în vederea cedării în mod injust a dreptului de proprietate asupra a două imobile (apartament și garsonieră), situate în municipiul Botoșani, în favoarea unei rude a lui Cătălin Stavără.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă