Prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, la Palatul Victoria: Doresc României să găsească o soluție durabilă și de stabilitate

16 iunie 2017, 12:03

Premierul luxemburghez efectuează o vizită în România, în perioada 16-18 iunie 2017.

Premierul Marelui Ducat de Luxemburg, Xavier Bettel, îi dorește României să găsească rapid o soluție durabilă, pe termen mediu și lung, la criza politică actuală, pentru a renaște încrederea investitorilor străini, dar și pe cea a partenerilor europeni.

Vizita mea are loc într-un moment în care ce caută cineva care va investi în țara dumneavoastră lipsește și este vorba de o anumită stabilitate. Trebuie să fiu foarte deschis cu dumneavoastră: este greu să convingi un investitor din țara mea să vină mâine să investească la București, dacă întrebarea este cum va continua politica în România, cine va fi în funcție, ce va face România. De aceea, vă doresc din tot sufletul, doresc României să găsească o soluție durabilă și de stabilitate, care să permită renașterea acestei încrederi necesare pentru orice investitor care dorește să vină să se instaleze aici în România. Și mi-ați spus că suntem al nouălea investitor astăzi, știu că legăturile pot deveni mai strânse, a declarat Xavier Bettel, în conferința de presă comună susținută la Palatul Victoria după convorbirile oficiale avute cu prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Xavier Bettel, prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, va primi vineri înalta distincție de Doctor Honoris Causa de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Marele Ducat de Luxemburg a susținut constant obiectivele majore de politică externă ale României, precum aderarea la NATO și UE. Relațiile bilaterale s-au intensificat în ultimii doi ani. Marele Ducat este unul dintre principalii investitori străini din țara noastră. Domeniile în care se regăsesc preponderent investițiile luxemburgheze sunt: industria, telecomunicațiile, comerțul cu ridicata, comerțul cu amănuntul, construcțiile și agricultura. Anul trecut erau prezente pe piața românească 867 de societăți comerciale cu capital luxemburghez, în valoare totală de peste 1,5 miliarde de euro. În plan cultural, Luxemburgul va susține Timișoara, orașul care va deveni în 2021 capitală culturală europeană. Bazele acestei cooperări au fost puse în anul 2004, când, cu sprijinul decisiv al autorităților luxemburgheze pe lângă organismele europene, orașul Sibiu a fost nominalizat, alături de Marele Ducat de Luxemburg și de Marea Regiune, drept Capitală Europeană a Culturii în 2007.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

În ce să investim banii economisiți. Depozite bancare sau titluri de stat

Bloomberg: Banca Transilvania cumpără OTP Bank