„Prim-ajutor pe două roți", programul prin care curierii sunt instruiți să intervină în situațiile din trafic ce necesită asistență medicală de urgență

Serviciul de Ajutor Maltez în România și o firmă de curierat pe bicicletă lansează programul „Prim-ajutor pe două roți". Prin acesta, zeci de curieri din țară vor fi instruiți pentru a putea interveni în orice situație din trafic ce impune ajutor imediat. Primul grup-pilot de curieri ce a urmat cursuri intensive de prim ajutor este deja activ la Cluj.

16 Noiembrie 2021, 06:11 (actualizat 16 Noiembrie 2021, 08:28) |

La Cluj, primul ajutor vine rapid, pe două roți. Un grup de curieri pe bicicletă a fost instruit, prin Serviciul de Ajutor Maltez, să acorde primul ajutor în caz de urgență.

Prin instructorii noștri din țară încercăm să promovăm preimul ajutor, încercăm să învățăm cât mai multe persoane, indiferent de vârstă, să acorde prim ajutor, suntem conștienți că acest lucru poate salva vieți, a precizat Tischler Ferenc, secretar general Serviciul de Ajutor Maltez din România.

Au fost situații când vedem un accident pe stradă și nu știam ce să fac. Mi-a venit ideea să afcem un curs de prim-ajutor pentru curieri ca ei să fie cât mai responsabili pe stradă și să putem acordă ajutor, a spus Halmen Balasz, co-fondator al firmei de curierat.

Ar fi extrem de utilă o aplicație care să reunească toți curierii care știu să acorde primul ajutor. Astfel, în caz de urgență, cel care e mai aproape de locul accidentului ar putea interveni rapid.

Ar fi foarte bine dacă ar fi o aplicație, în care să se vadă unde se află curierul. Ar fi bine să comunice între ei, dacă este mai grav, să vină și un alt curier din proximitate, a precizat Robert Maros, directorul unei firme de biciclete.

Fiecare curier are asupra sa un kit de prim-ajutor. Dacă situația o impune, curierii știu exact care sunt pașii de urmat până când echipajele de ambulanță ajung la locul accidentului.

Serviciul de Ajutor Maltez în România este una dintre organizațiile partenere ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Anual în România, 70.000 de oameni mor pentru că nu primesc la timp primul ajutor după un accident. Câteva mii rămân cu sechele mult mai grave, din cauza întârzierilor cu care se intervine.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 10°C
IASI 1°C 7°C
CLUJ 0°C 1°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 8°C
BRASOV -1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI