Preţurile la cazare în minivacanţa de 1 iunie, cu 16% mai mari decât anul trecut

România turism
România turism
19 mai 2023, 16:37

Conform sursei citate, sezonul estival debutează cu o nouă minivacanţă, în condiţiile în care bugetarii vor avea liber atât joi, 1 iunie, cât şi luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii.

„Prin urmare, cei mai mulţi dintre ei şi-au luat deja concediu şi pentru ziua de vineri şi au făcut rezervări pentru o minivacanţă de cinci zile”, susţin reprezentanţii unei platforme de rezervări hoteliere.

Astfel, preţul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 lei pentru o cameră dublă. Preţul mediu pentru 2 persoane, 2 nopţi, începe de la 797 lei, iar preţul mediu pentru 2 adulţi şi 2 copii, pentru 2 nopţi, începe de la 1.050 lei. Totodată, preţul mediu pentru 2 adulţi şi 2 copii, pentru 3 nopţi, începe de la 1.430 lei.

Sondajul a fost realizat în rândul a 200 de români. Aproximativ 65% dintre aceştia au confirmat că au în plan o vacanţă în România în perioada Rusaliilor, în timp ce 6% dintre ei spun că îşi vor petrece zilele libere în străinătate. Pe de altă parte, 29% dintre cei chestionaţi susţin că încă nu au planuri de minivacanţă, însă partea bună e că hotelierii încă anunţă disponibilităţi şi oferte last minute pentru Rusalii.

De asemenea, 56% dintre respondenţi au menţionat că vor să-şi petreacă vacanţa cu familia, 36% în cuplu, iar 8% singuri.

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani