Radioul public american, NPR, își încetează activitatea pe Twitter, rețea care „îi subminează credibilitatea”

Contul de Twitter NPR
Contul de Twitter NPR
12 aprilie 2023, 19:47

„Conturile NPR ca organizaţie nu vor mai fi active pe Twitter, deoarece platforma întreprinde acţiuni care ne subminează credibilitatea, sugerând în mod fals că nu suntem independenţi din punct de vedere editorial”, a anunţat, într-un comunicat, National Public Radio.

Întrebată de AFP, o purtătoare de cuvânt a NPR a spus că jurnaliştii reţelei, precum şi posturile de radio membre ale acesteia „pot decide la rândul lor dacă vor să rămână pe platformă”.

„Noi nu ne punem jurnalismul pe platforme care şi-au demonstrat interesul de a ne submina credibilitatea şi înţelegerea de către public a independenţei noastre editoriale”, adaugă NPR, al cărui cont principal pe Twitter număra miercuri 8,8 milioane de urmăritori.

Radioul a protestat săptămâna trecută, după ce a fost catalogat „media afiliată statului american” de către reţeaua socială a lui Elon Musk, etichetă care îl pune pe acelaşi plan cu conturile RT sau Sputnik pentru Rusia.

Ulterior, Twitter şi-a schimbat menţiunea pentru a califica NPR ca organism „finanţat de guvern”, o etichetă adăugată de asemenea postului britanic BBC.

Fondat în 1970 şi foarte cunoscut în Statele Unite, NPR este finanţat în principal prin publicitate şi sponsorizare, precum şi prin participarea posturilor de radio membre ale reţelei sale. Organizația dă asigurări că mai puţin de 1% din bugetul său operaţional provine din surse federale.

Schimbarea etichetării pentru NPR a intervenit la câteva zile după ce reţeaua socială a scos certificarea cotidianului New York Times.

NPR şi New York Times sunt media larg urmărite şi respectate în Statele Unite, dar considerate drept prea de stânga de o parte a conservatorilor.

Elon Musk a asigurat miercuri, într-un interviu la BBC, că gestionarea Twitter este comparabilă cu „montagnes russes” şi a recunoscut „multe greşeli”, la 6 luni după ce a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă